GÜNDEM

BATMAN’DA NARKOTİM KURULUYOR

Uyuşturucu İle Mücadele İl Kurulu, 13. toplantısını İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenledi.

BATMAN’DA NARKOTİM KURULUYOR
23-04-2015 22:17
Google News

Vali Azmi Çelik başkanlığında gerçekleşen toplantıya kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. Toplantıda kurulun yürüttüğü faaliyetler görüşüldü. Emniyet Müdürlüğünce kurulacak olan NARKOTİM (Uyuşturucuyla Etkin Mücadele Timleri) Projesi ile ilgili sunum yapıldı. Yapılan bilgilendirmede “NARKOTİM ile uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğini önlemek amacıyla tüm emniyet birimlerini, kanunlarla sorumlu kılınan kurum ve kuruluşları, alınan tedbirlerin koordineli olarak yapılması gerektiği vurgulanmıştır” denildi.

METRUK BİNALAR YIKILACAK

Kurulda alınan karara göre uyuşturucu ile mücadele alanında kamuoyu oluşturulacak, kamu spotları hazırlanacak, bu alanda basın kuruluşları, sosyal medya, sinema gösterimleri, led panolar ve sosyal projeler ile halkın desteği alınacak. Resmi kurumlar başta olmak üzere kamu kurumları ve özel işletmelerde sigara kullanımının önüne geçilmesine yönelik denetimlerin arttırılacak. Uyuşturucu madde satışı ve kullanımı açısından risk teşkil eden tüm metruk yapılar yıkılacak, bununla ilgili Koordinasyon Kuruluna bilgi verilecek. Mahalle muhtarları ile görüşülecek, mahalle halkına madde bağımlılığı ve zararları konusunda eğitimler verilecek.

PARKLARDA SEMİNERLER DÜZENLENECEK

Kurulda ayrıca yaz aylarında parklarda Batman Üniversitesi ve gönüllü kurum temsilcileri tarafından ailelere yönelik bilinçlendirme faaliyetlerinin düzenlenmesi, uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi amacı okul aile birliklerinin, öğretmenlerin, velilerin ve okul çevresindeki esnafın bilinçlendirilmesi sağlanacak. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete