EĞİTİM

Batman’da öğrenciler siber eğitimi alıyor

Batman Üniversitesinde okuyan gençler, kampüste kurulan siber koza inovasyon merkezi ve laboratuarında siber bilişim, siber güvenlik ve yapay zekâ teknolojileri alanında eğitim görüyor.

Batman’da öğrenciler siber eğitimi alıyor
12-12-2023 16:00
12-12-2023 15:57
BATMAN
Google News

EĞİTİMDEN SONRA İŞ FIRSATI OLUŞTURULACAK

Batı Raman Kampüsünde Siber Koza Siber Güvenlik ve Savunma Sanayi A.Ş. işbirliğiyle iki ay önce hizmete açılan siber koza inovasyon merkezi ve laboratuarında eğitimler başladı. Merkez ve laboratuarda üniversite öğrencisi gençlere yazılım, kodlama, siber güvenlik, mobil uygulamalar, yapay zeka teknolojileri alanında eğitim veriliyor. Eğitimlerin büyük bölümü Siber Koza Siber Güvenlik ve Savunma Sanayi AŞ tarafından veriliyor. İlk yıl öğrencilere bilişim alanında temel eğitimler verilecek, temel eğitimlerden sonra proje bazlı çalışmalar yapılacak. Çalışmalarda başarı sağlayan öğrencilere iş olanağı sağlanacak.

SİBER GÜVENLİK ARTIK HAYATIN HER ALANINDA ÖNEMLİ

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilere gelecek yüzyılın favori mesleklerinden olacak siber bilişim, siber güvenlik ve yapay zeka teknoloji alanında çalışma ortamı oluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Merkezimiz tüm öğrencilerimize açık ancak özellikle bilişim, bilgisayar mühendisliği, iletişim, elektronik mühendisliği bölümü öğrencilerimizin gelip istifade edebilecekleri bir alan. Burada öğrencilerin bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirip Türkiye'nin yeni yüzyılı için Türkiye'nin siber ordusuna yeni neferler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Siber güvenlik artık hayatın her alanında önemli. Siber güvenlik önümüzdeki zaman diliminde büyük bir iş kolu olacak. Şimdiden bu istihdam ordusuna Batman Üniversitesinde okuyan öğrencilerimizi de yetiştirmek istiyoruz” dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete