EĞİTİM

BATMAN'DA ÖĞRENCİLERE MESLEK TANITIMI YAPILDI

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM)’nin Telafide Ben De Varım Eğitimleri kapsamında düzenlediği meslek tanıtım günlerinde Yazı İşleri Müdürümüz Hatice Türkan, gazetecilik mesleğini tanıttı.

BATMAN'DA ÖĞRENCİLERE MESLEK TANITIMI YAPILDI
30-07-2021 17:20
BATMAN
Google News

MESLEK TANITIM GÜNLERİ RENKLİ GEÇTİ

Telafide Ben De Varım Eğitimlerinin devam ettiği Batman’da, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM)’nin meslek tanıtım günleri renkli geçti. RAM, her gün Şehit Şenay Aybüke İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlediği meslek tanıtım günlerinde farklı meslek erbaplarını ağırlayarak öğrencilere meslek tanıtımı yaptı. Meslek tanıtım günlerinin son gününde Özel Eğitim Öğretmeni Selime Kurul, Okul Öncesi Öğretmeni Esra Özdemir, İlahiyatçı Mehmet Sait Altın ve Gazetemiz Yazı İşleri Müdürümüz Hatice Türkan, öğrencilerle bir araya geldi.

MESLEKLERİNİ TANITTILAR

RAM Müdürü Mustafa Çakan’ın izlediği programı, eğitimci Sedat Kurt ve Sema Tekin yönetti. Programda Özel Eğitim Öğretmeni Selime Kurul, özel eğitim öğretmenliğinin önemine dikkat çekti, bu bölümü okuyacak öğrencilerin iş olanaklarını anlattı. Programda sunum yapan 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu Müdürü Esra Özdemir de okul öncesi öğretmenliğin önemine dikkat çekerken, gelecekte okul öncesi eğitimlerinin zorunlu hale gelebileceğini ve mesleğe ilginin her geçen gün arttığını belirtti. Batman İl Müftülüğü Vaizi Mehmet Sait Altın, ilahiyat bölümlerinde okuyacak öğrencilere tavsiyelerde bulunurken, inanç ile yaşam arasındaki uyumun öneminden bahsetti. Salonda bulunan öğrencilere gazetecilik mesleğini tanıtan Yazı İşleri Müdürümüz Hatice Türkan ise gazetecinin, toplumun gözü, kulağı, sesi olduğunu aktardı, habercilik ilkelerini anlatırken halka doğru haber aktarma çabası içinde olduklarını söyledi. Öğrenciler, sunumların ardından konuklara sorular yöneltti. Programın sonunda RAM Müdürü Mustafa Çakan, konuşmacılara plaket takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete