GÜNDEM

“BATMAN’DA PARALEL MİLLİ EĞİTİM Mİ OLUŞUYOR?”

“BATMAN’DA PARALEL MİLLİ EĞİTİM Mİ OLUŞUYOR?”

“BATMAN’DA PARALEL MİLLİ EĞİTİM Mİ OLUŞUYOR?”
25-08-2014 20:38
Google News

57 okul müdürünün tasfiye edildiğini açıklayan Özgür Eğitim Sen, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Sendika temsilcisi Mustafa Sevinçer “Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul ve Kurum Müdürlerinden 75 ve üzeri puan alanların listesini açıkladı. Buna göre il ve ilçelerde 4 yılını tamamlamış müdürden sadece 42’sine 75 ve üzeri puan verildi. Birçok okul ve kurum müdürü kasten sınıfta bırakıldı. Bu yöneticiler Batman’da yeni bir paralel Milli Eğitim mi oluşturuyor. Eğitim Bir Sen’in üyesi oldukları için şube müdürlüğüne getirilen Osman Atmalar ve Mehmet Şirin Temiz’in liyakati nedir ki bunlara ilimizdeki müdürleri değerlendirme fırsatı veriliyor? Değerlendirmede kendilerine 95 puan ve üzeri not vermeleri hiç şaşırtıcı olmamıştır” dedi.

57 OKUL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Sevinçer, haksızlıkları kabul etmediklerini belirterek “İpragaz Mahallesi’ndeki Petrol Anadolu Lisesi’nde zor şartlarda görev yapan M. Şirin Ashi’nin içten pazarlıklı bir hesaplamayla 59 puan verilerek tasfiye edilmesi kabul edilemez. Bununla birlikte yıllardır Batmanda en zor şartlarda okul müdürlüğü yapan 57 okul müdürünü bir çırpıda silip atan bu zihniyete soruyoruz. Madem bu adamlar okul müdürlüğü yapamayacak kadar başarısızlardı da şimdiye kadar neden bunlara müdürlük yaptırdınız?” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete