YAŞAM

Batman’da sel felaketi! Can kaybı artıyor

Batman’da etkili olan şiddetli sağanak yağış, sel ve su baskınlarına neden oldu. Seyitler Mahallesi'nde sulara kapılan 54 yaşındaki Lalihan Güner ve 5 yaşındaki İsrafil Güner’in hayatını kaybederken yine aynı mahallede 1 ve 3 yaşlarındaki 2 kardeş de sel sularına kapılarak kayboldu.

Batman’da sel felaketi! Can kaybı artıyor
20-11-2023 09:08
20-11-2023 09:50
BATMAN
Google News

Batman’da akşam saatlerinde etkili olan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar şiddetini arttıran sağanak yağış, felakete dönüştü. Kentin birçok noktasında sel ve su baskınlarına neden olan sağanak yağışta Seyitler Mahallesi'nde ikamet eden 7 kişilik Güner ailesi, aşırı yağışların etkili olduğu selde kayboldu. Sele kapılan 54 yaşındaki Lalihan Güner ve 5 yaşındaki İsrafil Güner’in cansız bedenlerine ulaşılırken selde kaybolan  2 çocuk için ise arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

2 ÇOCUĞU ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Valilikten yapılan açıklamada, "Yaşları bir, 3 ve 5 olan çocukları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 7 kişilik aileden anne, baba ve 2 çocuk yaralı olarak kurtarılırken, 3 küçük çocuk 1,5 metre yükselen çamurun altında kaldı. Batman Valisi Ekrem Canalp, 3 çocuğun mahsur kaldığı bölgede incelemelerde bulunuyor" ifadesi kullanıldı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Aşırı yağış nedeniyle Batman'da 20 Kasım Pazartesi günü (bugün) eğitime ara verildi. Batman Valiliği, "İlimizde meydana gelen aşırı yağış nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir" açıklaması yaptı.

17 YIL SONRA YİNE AYNI FELAKET

Öte tandan Batman’da yaşanılan sel felaketi, 2006 yılında yaşanılan sel felaketini hatırlattı. 17 yıl önce Batman'da iki gün aralıklarla devam eden yağan sağanak yağış felakete yol açmış 12 kişi sel sularına kapılıp yaşamını yitirmişti. Sel felaketinde 11 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan İluh Dersi faciasının yine bir benzerini yaşayan Batmanlılar, dün gece yaşanılan sel felaketiyle de yine aynı kabusu yaşadı. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete