GÜNDEM

BATMAN’DA SİGORTA VE KREDİ ÇIKMAZI!

Bölgede yaşanan olaylar hem sigorta acentelerini hem de konut ve işyeri sahiplerini olumsuz yönde etkiledi.

BATMAN’DA SİGORTA VE KREDİ ÇIKMAZI!
26-07-2016 21:50
Google News

Yaşanan olaylar nedeniyle sigorta şirketleri, konut ve işyeri sigortalarını yapmama kararı aldı. Konut ve işyeri sahipleri, hırsızlık ve yangın gibi durumlara karşı sigorta yaptıramazken, ev kredisi almak isteyen vatandaşlar ise bankalardan kredi alamıyor.

EV KREDİLERİNİ İL DIŞINDAN ÇEKİYORLAR

Batman’da 2 aydır konut ve işyeri sigortalarının yapılamaması nedeniyle bankalar, ev kredisi çekmek isteyen vatandaşlara kredi vermiyor. Kredi çekmek isteyen vatandaşlar ise ev sigortalarını yaptırmak için başka illerdeki sigorta şirketlerine giderek yüksek meblağlar ödemek zorunda kalıyor.

“BATMAN’DA 2 AYDIR KONUT VE İŞYERİ SİGORTASI YAPILMIYOR”

Batman’da yaklaşık 2 aydır konut ve işyeri sigortasının yapılmadığını söyleyen Sigorta Acentesi Yetkilisi Derviş Aslan “Bölgede yaşanan sorunları ve geçmişte market, mağaza, AVM’lerin yağmalamasından dolayı son 2 aydır terör-hırsızlık teminatları hariç olarak yapılabiliyor. Ev sigortası yapamıyoruz, kasko-trafiği yapamıyoruz. Bu da acentelerin kazancını olumsuz etkiliyor. Umudumuz bu tür olayların hiç yaşanmamasıdır. Terör- hırsızlık teminatlarının tekrardan poliçeye dâhil edilerek bu gibi poliçelerin yapılması için teşvik etmeliyiz” dedi.

“BÖLGEDEKİ ACENTELER TEMİNAT İSTİYOR”

Sigortacılık sektörünün sorunlarına dikkat çeken Aslan “Sigorta şirketleri, riski ağır bulduğu bölgelere terör teminatı vermekten kaçıyor. Bunun sebeplerinden biri de bölgedeki bazı şantiyelere saldırıların yapılması ve iş makinelerinin yakılarak petrol boru hattına yapılan saldırılardır” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?