SİYASET

“Batman'da sorunları çözecek yönetici yok”

Batman kent merkezinde ve çevresinde yıllardır çözülemeyen sorunlar olduğuna dikkat çeken Hüda Par İl Başkanı Davut Şahin, Batman milletvekilleri ve yöneticilerinin sorunları çözmede yetersiz kaldığını söyledi.

“Batman'da sorunları çözecek yönetici yok”
23-11-2022 13:27
23-11-2022 13:28
Google News

Şahin, ölümlü kazaların yaşandığı Yeniköy (Kelpiço) Köyünde inceleme yaparken “Batman-Diyarbakır karayolunun ilk 10 kilometresi maalesef halen bölünmüş yol kapsamına alınmadı. Batman’a 10 kilometre kala bölünmüş yol, çift şeritli yola bağlanıyor. Her ilin girişlerinde bölünmüş yol var iken maalesef Batman yolu halen tek yoldur. Burada son 3 ay içerisinde ölümlü ve yaralamalı kazalar meydana geldi. Batman halkı, sorun ve sıkıntılarını dile getirmesi için ve takipçisi olması için Ankara'ya 5 milletvekili göndermiş, fakat maalesef milletvekillerimiz Batman halkının sorunlarıyla ilgilenmiyor. Batman'a gelen valiler de neredeyse her biri bir siyasi partinin il başkanı görevini üstlenecek şekilde farklı sorunlarla uğraşıyor. Batman-Diyarbakır karayolunun sıkıntısını, riskini ve tehlikesini birkaç defa dile getirdik. Fakat bir türlü Batman milletvekillerine, Batman yerel yöneticilerine ve Batman'ın mülki amirlerine sesimizi duyuramadık. Şu an gerek karayolu ile ilgili gerekse de Batman'ın diğer sorun ve sıkıntılarıyla ilgili elimizde sürü dosya mevcuttur. Batman Valisiyle görüşmek için bir buçuk aydır randevu talep ettiğimiz halde kendisinden randevu alamıyoruz. Batman Valisi, ben, yerinde oturan bir vali olmak istemiyorum, gerekçesiyle görüşme talebimizi geri çevirmektedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Bozkurt
Bozkurt 1 yıl önce
Batman'da kurum müdürlerini derhal rotasyonla gönderin. Koltukta oturup sadece vatandaşı oyalayan kişiler. Doğuda doğulu bir yönetici bile olmasın babalarının çiftliğine çevrilmiş makamlar... Yakın dönemde afet müdürü afet yakinlarina yirmi yıldır tapu verilmesi gerektiğini bilmesine rağmen onları oyalayıp bakana bu durumu iletmemiştir. Şu anda da beldeyide üst düzey bir konuma getirilmiştir. Batman'ın merhamet sahibi kişilikli çalışkan yoneticilere ihtiyacı var. Vali değil sorunumuz. En büyük sorun kurum müdürleri .... Kurum mudurleri işini yapsa valiye bu kadar iş düşmez.
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete