GÜNDEM

Batman’da sosyal konut projesi başlıyor

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, belediye tarafından sosyal konut projesine önümüzdeki günlerde start verileceğini söyledi.

Batman’da sosyal konut projesi başlıyor
19-12-2023 20:00
19-12-2023 15:50
BATMAN
Google News

İhtiyaç sahibi ailelerin sosyal konut projesi kapsamında düşük maliyetle ev sahibi olacağını belirten  Vali Canalp “Hayata geçireceğimiz bir başka proje de Sosyal Konut Projesi. Bu da sosyal belediyeciliğin en önemli faaliyetlerinden biridir. Vatandaşlarımızı Batman’ın en güzel yerlerinde yaşatacağız. Sosyal konut projemizin inşallah en kısa zamanda lansmanını beraberce yaptığımız zaman göreceksiniz ki en fakir durumda olan vatandaşlarımız kendileri en düşük aylık giderlerle konut sahibi olacaklar. Bunun da belediye olarak da finansmanını biz sağlayacağız. Hem de belediyenin arsasına kat karşılığı olarak ihaleye çıkacağız ve konut arsa karşılığı olaraktan belediyeye verilecek. Geri kalan konutta müteahhitten kim alırsa kendisine kalacak. Açık ihale şeklinde olacak. Bu uygulama sonrası da bize kalmış olan konutlarımızı da genel bir tespit yapacağız. Belli kriterleri ilan edeceğiz. Vatandaşlarımız başvuru yapabilecekler başvuruda bulunan vatandaşlarımızı noter huzurunda kura çekeceğiz. Kurada çıkan vatandaşlarımızı da inşallah konut sahibi yapacağız” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ferhat okan
Ferhat okan 4 ay önce
Çok bence olması gereken buydu sayın vali ye çok teşekkür ederim binlerce insan evsız ve geçimini zorla sağlıyor .kıraların artırmasına belkı bi nepze durdurur
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete