GÜNDEM

BATMAN’DA STKLAR KATLİAMA SESSİZ KALMADI

BATMAN’DA STKLAR KATLİAMA SESSİZ KALMADI

BATMAN’DA STKLAR KATLİAMA SESSİZ KALMADI
21-07-2015 22:09
Google News

MUHASEBECİLER, SALDIRIYI KINADI

Batman-Siirt Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı.

Oda Başkanı Servet Kurt tarafından yapılan açıklamada “Suruç'ta meydana gelen otuzdan fazla insanımızın yaşamını yitirmesine, onlarca insanımızın da yaralanmasına neden olan alçakça saldırıyı kınıyor, lânetliyor ve protesto ediyoruz.  Yetkililerden, yapılan saldırıyı aydınlatmaları, arkasındaki Güçleri ortaya çıkarmalarını ve bundan sonra bu tür Olayların olmaması için gerekli tedbirleri acilen almalarını talep ediyoruz.  Bu vahşeti kınama ve lânetlemenin yaşamını yitiren insanlarımızı geri getirmeyeceğini biliyoruz ama bu karanlık odakların ve çetelerin karşısında durmaya devam edeceğimizin de bilinmesini istiyor, ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” denildi.

MEMUR-SEN’DEN KINAMA

Memur Sen, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 32 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıya ilişkin kınama mesajı yayımladı.

İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Tamamen barışçıl amaçlarla hareket eden bu STK mensuplarına yapılan saldırının acısının kılcal damarlarımıza kadar hissedip saldırıyı lanetle, şiddetle ve nefretle kınıyoruz. İnsanların en temel hakkı olan yaşam hakkına yapılan bu saldırı ne dinle, ne örfle, ne ahlakla ne de insanlıkla uzaktan yakından bir alakası yoktur. Saldırıyı yapanların planlarına uygun hareket etmeyecek feraset ve iradeye sahip olan milletimiz bu saldırılara en güzel cevabı verecektir. Bizleri ateş çemberinin içine almayı planlayanlar Tarih önünde gaddar, zalim ve aşağılık kişiler olarak hesap verecektir. Bu ve benzeri saldırıların bir daha yaşanmaması için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasını bekliyor, saldırıda hayatlarına kaybeden vatandaşlarımıza yüce rabbimizden rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.

MUHTARLAR, SURUÇ OLAYINI KINADI

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırı eylemine tepkiler dinmek bilmiyor.

Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir, konuyla ilgili yayımladığı mesajında saldırıyı kınadığını belirtti. Padir, açıklamasında “Suruç’ta yapılan alçakça saldırıyı kınıyor ve derin üzüntülerimizi belirtiyoruz. Bu saldırı rahmetle yâd edeceğimiz 32 gencimizin ölümüne 100 ü aşkın insanımızın yaralanmasına neden olmuştur. Bir kez daha göstermiştir ki emperyalist güçler iş başındadır. Bu güçler tarih boyunca İslam coğrafyasındaki ülkelerin başına musallat olmuş böl parçala yut taktiğini uygulamakta ve kendi çıkarları uğruna amaçlarını gerçekleştirmede hedef saptırmamaktadırlar. Tüm siyasilere çağrımız şudur; gün birlik, beraberlik, kardeşlik günüdür ortak payda da birleşme günüdür, kendi iç meselelerimizi ortak akılla çözme günüdür” ifadelerini kullandı.

 KARDEŞLİK VAKFI’NDAN KINAMA

Davet ve Kardeşlik Vakfı, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 32 kişinin ölümüne yol açan saldırıya ilişkin kınama mesajı yayımladı.

Vakıf Başkanı Abdulhakim Erkmen tarafından yapılan açıklamada “Dün Suruç’ta yapılan ve onlarca insanımızın canına mal olan ve yüzden fazla insanımızın da yaralanmasına sebep olan bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz” ifadelerine yer verildi.

TÜMSİAD “OLAY, AÇIĞA KAVUŞTURULMALI”

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan ve 32 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin kınama mesajı yayımladı.

Açıklamada “Suruç`ta meydana gelen menfur terör saldırısından dolayı yaşadığımız üzüntünün tarifi imkânsızdır. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik bu kanlı olayı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Seçim sonrası hükümet kurma, ülkemizin güçlü ve istikrarlı olarak aynı şekilde yoluna devam etmesi yönünde çalışmaların sürdüğü bugünlerde bu kanlı terör saldırısının milletimizin huzuru, birlik ve beraberliğimizi bozmaması yönünde her türlü tedbir alınmalıdır. Konunun acil olarak açıklığa kavuşturularak faillerinin bir an önce bulunmasını bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?