GÜNDEM

BATMAN’DA SU ALTI SPORCULARI YETİŞTİRİLECEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Batman Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan Altın Yüreklerle Tarihe Derin Dalış Projesinin sözleşmesi, Mardin'deki DİKA Genel Sekreterliğinde DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı ve Batman Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Şafi Özperk tarafından imzalandı.

BATMAN’DA SU ALTI SPORCULARI YETİŞTİRİLECEK
24-11-2020 16:57
Google News

 

PROJE İLE BATMAN’DA SU ALTI SPORCULARI YETİŞTİRİLECEK
Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, projenin amacını anlatırken “Dezavantajlı durumda, izole yaşam süren gençleri, su ve doğa terapileri etkinlikleri ile buluşturmak, ilgi duydukları meslek alanlarında nitelikli eğitimle uzmanlaşmalarını sağlamak, ekonomiye katkı sunabilen bireyler haline gelmelerini sağlamaktır. Batman ve Hasankeyf’te 15 ay sürecek projeden 345 dezavantajlı genç, faydalanacak” dedi.

BOĞULMALARA MÜDAHALE EDEBİLECEK GENÇLER YETİŞTİRİLECEK
Sağlık Müdürlüğü, Hasankeyf Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Batman Belediyesi ortaklığındaki projede, A Tipi Bağımlılık Danışma ve Eğitim Merkezi oluşturulacağını belirten Özperk “Proje bittikten sonra doğa ve su sporları terapi yöntemlerinin etkili şekilde uygulanabilmesi sağlanacak. Hasankeyf Su ve Sualtı Sporları Eğitim Merkezi oluşturulacak. dezavantajlı gruplara yönelik Altın Yürekler adında bir spor kulübü derneği kurulacak,  su ve sualtı spor branşlarında eğitim verilecek. İlimizin ve ülkemizin lisanslı sporcu sayısı arttırılacak. Bölgemizde yaşanan boğulma vakalarına zamanında müdahale edilmesi sağlanmış olacak. Dezavantajlı gruptaki 20 gence, Bronz ve Gümüş Can Kurtaran Kursu sonrası belge verilecek, 10 ay boyunca dalış eğitimi almaları sağlanacak” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete