GÜNDEM

Batman’da su kesintisi neden yaşanıyor? Vali, Batmanlılara seslendi

Batman Valisi ve Belediye Başkanvekili Ekrem Canalp, belediyede düzenlenen toplantıda kentte yaşanan su sorununa dair açıklamalarda bulundu.

Batman’da su kesintisi neden yaşanıyor? Vali, Batmanlılara seslendi
08-08-2023 15:02
08-08-2023 13:03
BATMAN
Google News

KESON KUYUDAN 500 BİN NÜFUS BESLENEBİLİR Mİ?

Su sorununun nedenlerine ilişkin bilgi veren Vali Canalp “Türkiye’de bu büyüklükteki bir belediye olup da suyunu keson kuyudan alan bir belediye kalmamıştır. Finansman gerektirir. Kimse bu işe girişmediği için her sene bu sorun yaşanıyor. Nedeni çok net, su arzı yetersiz kalıyor. Keson kuyudan 500 bin nüfus beslenebilir mi? Her sene 20 bin nüfus artıyor. Birçok belediye barajdan su alıyor. Bu şekilde 40 yılı kapsayacak şekilde DSİ tarafından projeler yapıldı ve bitti. Peki Batman? Ninnilerle ve masallarla zamanı kaçırmış, treni kaçırmış. Biz kaçmış olan treni yakalamaya çalışıyoruz” dedi.

“BATMAN’DA SU ÇOK UCUZ AMA İSRAF OLMAMALI”

Vali Canalp “Silvan Barajından suyu aldığımız zaman saniyede 127 metreküp su gelecek, Batman’da nüfus milyon bile olsa sorun yaşanmayacak. Aynı suyu köylere de temin edeceğiz. Hayata geçtiğinde Belediye 250 Milyon TL tasarruf sağlamış olacağız.  İlimizde su tüketimi çok fazla. Kayıp kaçaklar ve suyu çok kullanma durumu var. Batmanlılardan rica ediyorum, tasarrufu sağlayalım, israfın önüne geçelim. 850 Bin nüfusa yetecek kadar su basıyoruz ama 470 bin nüfusa niye yetmiyor. Tamam, Batman’da su çok ucuz ama israf olmamalı. Suya zam yapmıyoruz, tutuyoruz ama suyun israf edilmemesi lazım. Elbette kısa vadeli tedbirler alacağız. Fakat vatandaşlarımız da bu konuda duyarlı olmalı” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete