GÜNDEM

BATMAN’DA TANDIR FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİ

Batman’ın 10 bin yıllık tarihi ilçesi Hasankeyf’te tandırlar, 1. Uluslararası Gastronomi ve Turizm Fuarı için yandı. Tandırda et, balık ve ekmek çeşitlerinin pişirildiği fuarda, 28 yöresel yemeğin tescillenmesi için de düğmeye basıldı.

BATMAN’DA TANDIR FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİ
21-05-2022 19:09
22-05-2022 11:41
BATMAN
Google News

FUARIN İLK GÜNÜNDE LEZZET, İKİNCİ GÜNÜNDE İSE SPOR YER ALDI

1. Uluslararası Hasankeyf Gastronomi ve Turizm Fuarının ilk ayağı 21 Mayıs Cumartesi Günü yöresel lezzet alanında gerçekleşti. Fuar için Hasankeyf Hanımeli Kadın Kooperatifi Yöresel Lezzet Merkezi’nin Ilısu Barajı Sularına bakan terasında 12 adet tandır kuruldu, tandır fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.

ŞEFLER TANDIR BAŞINDA ET VE BALIK PİŞİRDİ

Fuara dünyanın dört bir yanından 60 ünlü şef ve gastronomi yazarı katıldı. Şefler kurulan tandırlarda, Batman Üniversitesi’ne bağlı Hasankeyf Turizm ve Meslek Yüksekokulu Öğrencileriyle birlikte ekmek, balık, tavuk ve büryan pişirme teknikleri üzerine sunum yaparak fuarın ziyaretçilerine ikram etti. Fuarda, etli bamya, şemşemok, mehir ve erikli tandır, sumaklı üzüm şerbetinin de aralarında bulunduğu patentli yemekler bölümünde sergilenen 28 adet yöresel yemeğin tescillenmesi için düğmeye basıldı. Fuar kapsamında yöresel yemek yarışması düzenlendi. Fuar için Batman’a gelen şefler, yemekleri tadılmayarak puan verdi. Yarışmada 1.’liği çömlekte kış türlüsü, 2’liği perde pilav, 3.’lüğü ise ağa tepsisi yemeğiyle kazanan katılımcılara, altın ödülü verildi.

PETROLSPOR ŞAMPİYONLUK KUPASINI, VALİ ŞAHİN ADINA KALDIRDI

Fuarda konuşan Vali Ekrem Canalp “Tüm dünyada turizm, kendine yeni bir alan buldu. Bizim de festivallerle anılan, tarihiyle ve kültürüyle övünen bir Hasankeyf olabilmemiz için tarihsel mirasımızın yanında gastronomimizi de konuşturmamız gerekiyor. Hasankeyf, tarihiyle ve kültürüyle geleceğe umutla bakıyor” dedi. Fuar, Pazar Günü de devam edecek. Fuara katılmak üzere Batman’a gelen dünya fotoğrafçıları, ilçede doğa ve su sporlarına katılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
31 Mart Yerel Seçimlerde hangi partiye oy vereceksiniz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Mart 2024 e-gazete