GÜNDEM

BATMAN’DA ÜRETİLEN GÜNEŞ ENERJİSİ DEVLETE SATILACAK

Batmanlı İşadamı Abdullah Adlığ, ürettiği güneş enerjisini devlete satacak.

BATMAN’DA ÜRETİLEN GÜNEŞ ENERJİSİ DEVLETE SATILACAK
10-01-2016 19:38
Google News

Güneş enerjisi sektöründe ciddi çalışmalara imza atan İpekyüz Elektrik tarafından Nujen Sitesindeki 22 dairede tesis edilecek olan sistemle üretilen güneş enerjisi, devlete satılacak.

ÇATI UYGULAMALI SİSTEM KURULACAK.

İpekyüz Elektrik tarafından Nüjen Sitesinde kurulan 44Kwp’lik çatı uygulamalı güneş enerji sisteminde Şubat ayı itibariyle üretime geçilecek. Konuyla ilgili bilgi veren Firma Sahibi Çetin İpekyüz “250wp’lık 176 adet güneş paneli ve 20kw’lık 2 adet inverter ürünler sistemde kullandı. Nüjen Sitesinde kurulum aşamasında olan güneş enerji sisteme Şubat ayında enerji verilecek. Güneş enerji sistemi, güneş enerjisinden aldığı ışınımlarını DC enerjiye çevirerek üretilen bu enerji sistemde kullandığımız İnverter aracılığı ile AC enerjisine çevirir. Elde edilen enerji evlerimizdeki tüketimizde kullanırız. Güneş olduğu sürece bu enerjiden faydalanırız. Burada tesis ettiğimiz sistem on grid olduğundan geceleri bu sistemden enerji alamıyoruz” dedi.

BATMAN’DA GÜNEŞLENME SÜRESİ, ORTALAMANIN ÜSTÜNDE

Batman’da güneşlenme süresinin, Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten İpekyüz “Batman’ın ortalama güneş enerjisi radyasyonunun 1600–1650 kwh/m2 yıl yıllık ortalama güneşleme suresi 2956.5 saat /yıl  (8.1 saat /gün)  bu değerlere baktığımızda Batman’ın ortalama radyasyon miktarına ve güneşleme süresine baktığımızda Türkiye ortalamanın çok üstündedir. Bunun mutlaka fırsata dönüştürülmesi gerekir. Ayrıca Avrupa Birliği ve DİKA gibi birçok kurum da yenilenebilir enerji için kredi ve hibe desteğinde bulunmaktadır. Firma olarak bu konuda da hem kurumlara hem de şahıslara ücretsiz olarak danışmalık hizmeti de vermekteyiz” dedi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete