ASAYİŞ

BATMAN'DA UYUŞTURUCU VE ŞANTAJ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Batman Emniyet Müdürlüğü Ekipleri uyuşturucu satışı yapan şahısları takibe aldı. 6 aylık teknik takipte, uyutucu ticareti ve iş insanlarına şantaj yapan çete çökertildi.

BATMAN'DA UYUŞTURUCU VE ŞANTAJ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
29-12-2021 12:46
29-12-2021 16:05
BATMAN
Google News

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ, BASININ KARŞISINA GEÇTİ

Vali Hulusi Şahin ve Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Batman’da Narkotik Ekipler tarafından suç çetesine yönelik düzenlenen operasyonun detaylarını paylaşmak üzere basının karşısına geçti.  6 aylık fiziki takipte satıcıların bir merkezden yönetildiği ve uyuşturucu satıcılığı dışında şantaj işine karıştığı belirlendi. Soruşturmayı genişleten ekipler, liderliğini M.S.A. adlı şahsın yaptığı silahlı suç örgütüne operasyon düzenledi. Çetenin, Çarşı Mahallesi’nde kiraladıkları ve mazgallı kapı ile sağlamlaştırdıkları iş ofisini satış merkezi olarak kullandıkları tespit edildi. Çeteye yönelik 16 farklı adrese  düzenlenen operasyonda aralarında örgüt lideri M.S.A.'nın da olduğu C.A., R.K.,  İ.I., M.Ş.M., O.K., A.S., N.I.,  Ş.G., E.K., İ.A., A.K. adlı şahıslar yakalandı. İş ofisinin kamera görüntülerinde uyuşturucu satıcılarının ve alıcılarının görüntülerine ulaşıldı.

 

ÖRGÜTÜN EL YAPIMI PATLAYICI KULLANDIĞI TESPİT EDİLDİ

Adreslerde yapılan aramalarda 3 parça tesirli el yapımı bomba, çok sayıda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan elektronik devre ve devre elemanları, el yapımı bomba yapımında kullanılan 2 kilo 731 gram ağırlığında kahve renkli iri ve ufak taneli anfo diye tabir edilen madde, el yapımı bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen toplam ağırlığı 312 gram olan 25 adet torpil, el yapımı bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen 212.1 gram ağırlığında gri renkli toz madde, el yapımı bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen granül halde 319.5 gram beyaz renkli ufak tanecikli kimyevi madde, 13 ruhsatsız tabanca, 129 mermi, 2 balta, 2 pala, 1 ucuna neşter ve çivi takılmış sopa, fişek olarak tabir edilen satışa hazır vaziyette 72 parça metamfetamin maddesi, 9 parça sentetik kannobinoid maddesi, 3 parça esrar maddesi, 77 uyuşturucu hap, 4 hassas terazi ele geçirildi.

“14 ŞÜPHELİYİ YAKALADIK”

Batman Valisi Hulusi Şahin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Tespit etmiş olduğumuz tam 23 şüpheli ile ilgili işlem yapıldı. Bu 23 şüphelinin 7’si başka suçlardan cezaevindeydi. Kalan 14 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldık. Bu silahlı suç örgütü başta uyuşturucu madde temin etmek ve ticaretini yapmak üzere gasptan tehdit ve yağmaya, şantaj ve benzeri pek çok suçu içinde olduğunu tespit ettik. Zanlıların, el yapımı bomba kullanmak suretiyle genel güvenliği kasten tehlikeye sokma, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak gibi pek çok suçun da faili oldukları belirlendi” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete