SİYASET

“Batman’da yanık ünitesi ve çene cerrahisi neden yok?”

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

“Batman’da yanık ünitesi ve çene cerrahisi neden yok?”
28-03-2018 22:13
Google News

YANIK ÜNİTESİ ve ÇENE CERRAHİSİ YOK

Kendisine iletilen bilgilere göre Batman’da sağlık alanındaki branş eksikliğinden ve yan dallarda yaşanan sıkıntılardan kaynaklı sevklerin yapıldığını belirten Becerikli “Çocuk psikiyatri, erişkin hematolog, romatolog, cerrahi onkolog, çocuk nefrolog, çocuk metabolizma hastalıkları,  çocuk kardiyolog, çocuk ve erişkin radyolog gibi yan dalların eksikliği, bölgede sadece Diyarbakır’da Çocuk Nörolojisinin olması, ciddi sorun. Ayrıca Bölge Devlet Hastanesi, İlçe Devlet Hastaneleri ve 10’a yakın özel hastaneye rağmen yanık ünitesinin kapatılması ve 1 yılda 276 bin 251 kişiye Diş Hastanesinde hizmet veren bir şehirde hala Çene Cerrahisinin olmaması, bölge illerine sevklere sebep oluyor” dedi.

YAN DALLAR İÇİN ÇALIŞMANIZ VAR MI?

Bakanlığa, Batman’da branş eksikliği ve yan dal eksikliğine dair başvuru olup olmadığını soran Becerikli “Bakanlığınızda, Batman’da yan dalların eksikliğine dair başlatılan bir proje var mı? Başlatıldıysa proje tarihi nedir? Bakanlığınızda, Batman’daki hastanelerde Yanık Ünitesine dair bir başvuru var mı? Batman’da bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Çene Cerrahisi olmadığına dair bir başvuru var mı?” sorularını yöneltti. (HDP Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete