GÜNDEM

BATMAN'DA YENİ TAKSİ DURAKLARI KURULUYOR

Batman Belediyesi, taksicilerin durak taleplerine ilişkin açıklama yaptı.

BATMAN'DA YENİ TAKSİ DURAKLARI KURULUYOR
23-11-2021 18:28
23-11-2021 16:29
BATMAN
Google News

Açıklamada “Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü görev, sorumluluk ve yetki alanı içerisinde olan toplu taşıma (şehir içi minibüs, okul servisleri, özel servisler, ticari taksiler) ile şehir içi ulaşımı rahatlatacak projeler İ.T.Ü. teknik heyeti ile beraber ele alınarak Kent İçi Toplu Taşıma Sistemleri Rehabilitasyonu ve Planlarının Hazırlanması işi Belediye Meclisi’nin 11-356 karar no ve 03/09/2018 tarihli kararı ile gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Belediye Meclisi’nin 2013 tarihli kararında, durak yeri belirleme ve durak tahsisi, Geçici Bekleme Noktası Belirleme ve İptal Etme yetkisi verilmiştir. İlimizde faaliyet gösteren tahsisli 139 ticari taksinin kurumumuz yetkilileri ile Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Mehmet Reşit Yaşar nezdinde heyetle yapılan görüşmelerde belirlenen 8 lokasyon için varılan anlaşmada; kendi kulübelerini kendi imkanları ile yaparak işletmeye alacakları yönünde anlaşmaya varılmış, sonrasında ilgili müdürlük tarafından yapılan kontrolde kulübelerini yaparak hizmet vermeye başladıkları yerinde teyit edilmiştir.

Kentimizin sürekli gelişip büyümesi ile Kamuya açılan yeni yerleşim yerleri ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Bu sebeple, yeni hizmete açılan Adliye Sarayı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Petrol City AVM lokasyonlarında ihtiyaç duyulan ticari taksi durak yerinin kurulması için Belediye Meclisine 2021 tarihinde teklif sunulmuş, Yeni Adliye Sarayı ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi lokasyonu için 75.000 TL, Petrol City AVM lokasyonu için 60.000 TL fiyat belirlenmiş olup karar ticari taksi duraklarına tebliğ edilmiştir.

Daha sonra adı geçen yerler ile ilgili belirlenen fiyatların yüksek olduğu ilgili oda başkanı tarafından kurumumuza beyan edilmiş olup, yeni fiyat belirlemesi ile ilgili talebi göz önünde bulundurularak alınan ikinci meclis kararında, Yeni Adliye Sarayı ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi lokasyonu için (40.000 TL) ve Petrol City AVM (30.000 TL) olarak belirlenmiştir. Söz konusu yerlerden Yeni Adliye Sarayı lokasyonu için alınan Meclis Kararı gereği verilen 10 günlük sürenin sonunda 4 adet başvuru yapılmıştır. Bu başvuruların 2 tanesi Encümen Kararı ile tespit edilen tahsis belgesi yenileme bedelini ödemiş olup, kendilerine yer tahsisi yapılmıştır. Petrol City AVM için ise süreç devam etmektedir. Yeni Adliye Sarayı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi lokasyonu ile ilgili Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı ve orada izinsiz bekleme yapan taksicilerin, bu yerlerin kendilerine ücretsiz tahsis edildiği iddiaları üzerine yapılan incelemelerde, kendilerine kurumumuz tarafından herhangi bir belge (izin, tahsis, ruhsat vs.) verilmediği, iddialarının asılsız olduğu ve daha önce bu yerlerin kendilerine ücretsiz tahsis yapılması yönündeki taleplerinin idaremiz tarafından uygun görülmediği anlaşılmıştır.

2021 tarihinde ilimizi onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti süresince güvenlik nedeni ile protokol güzergahı ve gerekli görülen mevkilerde bulunan stoper, duba, T taksi geçici bekleme noktası levhaları ve kasislerin kaldırılması yönünde çalışmalar yapılmış, ziyaretin bitimi ile sökülen adı geçen malzemeler çalışma programına uygun olarak yeniden yerlerine takılmıştır” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete