GÜNDEM

BATMAN’DAN AMERİKA’YA UZANAN BAŞARI ÖYKÜSÜ

Batmanlı Serdem Sakar, Amerika’da 25 başarılı mezun arasına girmeyi başardı.

BATMAN’DAN AMERİKA’YA UZANAN BAŞARI ÖYKÜSÜ
26-09-2021 14:47
26-09-2021 16:14
BATMAN
Google News

ROBERT KOLEJİNE KABUL EDİLDİ

BATMAN HABER - Batmanlı M. Emin ve Ziynet Sakar çiftinin oğulları Serdem, Süleyman Demirel İlkokulu ve Bilfen Koleji’nden sonra Türkiye'nin ilk Robert Koleji'ne kabul edildi. 2017'de New York Üniversitesi Ekonomi ve Ekonometri Bölümünü burslu okuyan Batmanlı Öğrenci, Politika ve İşletme Yan Dallarını da tamamlayarak 2021 yılında onur öğrencisi olarak mezun oldu.

Robert Koleji’nde girdiği spor takımlarında dereceler kazanan Serdem Sakar’ın takımı da RC Destination Igination Istination Kulübünün Türkiye karşılaşmalarını, İstanbul ve Marmara 1.si olarak tamamlandı. 4 sene boyunca Robert Kolej Voleybol Takımıyla çeşitli yarışmalara katılan Sakar, takımı kaptanı olarak MVP ve MOP (en iyi oyuncu) dereceleri ile başarılı oldu.

TOPLUMSAL HİZMET PROJELERİNDE YER ALDI

Türkiye'nin 4 farklı ilinde Topluma Hizmet Projelerinde yer alan Sakar, New York Üniversitesi'nde gösterdiği üstün başarı sayesinde 2017–2021 arası CAS Merit Bursu, 2018-2019 arası Global Pathways, 2019-2021 arası CAS Futures ve Umur Üstünberk Ödüllerinin sahibi oldu ve üniversiteyi Presidential Honors Scholar olarak tamamlandı.

İYİ DERECEYLE MEZUN OLDU

2019 Formal (sonradan Azzumi) online bir start-up hayatında yer alan Sakar, 2020 senesi yazında ABD'de bir eğitimde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Avrupa ve rekabet kurumlarının davalarındaki kontrol mekanizmasını çözümlemek için ABD’deki dış rekabet ve anti-tröst yasaları konusunda yarışmada düzenleyecek olan Serdem Sakar, mezuniyet sonrası New York'ta çevre birimlerinin tedarik zinciri yönetimi ofisinde ve San Francisco'da bir işletmenin kurumsal stratejisinde yer alacak. İyi derecede İngilizce bilen Serdem Sakar, lisansüstü eğitiminde istatistik, makroekonomi ve kalkınmayı yoğunlaştırmayı amaçlıyor. Amerika’da 2021 yılı 25 başarılı mezun arasına girmeyi başaran Serdem Sakar’a başarılarının devam etmesini dileriz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete