GÜNDEM

BATMAN’DAN ANKARA’YA YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), memur maaşlarına zam talebiyle ilgili Batman ve Edirne’den Ankara’ya yürüyüş başlattı. yürüyüşün Batman ayağı, saat 09.30’da Eğitim Sen binası önünde yapılan basın açıklaması ile start aldı.

BATMAN’DAN ANKARA’YA YÜRÜYÜŞ BAŞLADI
18-08-2021 17:42
BATMAN
Google News

ÖNCE BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR, SONRA YOLA KOYULDULAR

KESK Genel Eş Başkanı Şükran Yeşil Kablan ve Dönem Sözcüsü Deniz Topkan’ın da katılımı ile yapılan basın açıklamasında “12 Ağustos’ta Çalışma Bakanı tarafından yapılan teklifle, aileleri ile birlikte 20 milyonluk devasa bir kitleyle açıkça dalga geçilmiştir.

Söz konusu teklifte maaşlarımızın insanca yaşamaya yetecek bir seviyeye çekilmesi yok.

Özellikle pandemi döneminde maaşlarımızda yaşadığımız reel erimenin giderilmesine ilişkin tek bir cümle yok. Kamu emekçilerinin yıllardır yaşadığı gelir vergisi adaletsizliğine son verilmesi yok. Emekli olduğumuzda maaşlarımızın yarı yarıya düşmesine yol açan ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması başlığı yok. Farklı adlar altında güvencesiz istihdam edilenlerin kadrolu-güvenceli istihdama geçirilmesi yok. 4/C’li 4/B’liler olarak bilinen kamu emekçilerinin ek ödeme, emeklilik gibi temel sorunlarının çözümü yok. Biz KESK olarak, pandemi sürecinde daha fazla derinleşen kriz sonucunda gıda, barınma, su, ısınma gibi en temel giderlerini karşılamakta zorlanan tüm yurttaşlara Temel Gelir Güvencesi verilmesini istiyoruz. Her felaketten sonra vatandaşlarına IBAN veren değil, zor durumdaki vatandaşlarına yardım için IBAN isteyen bir ülkede yaşamak istiyoruz. Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını istiyoruz. İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz. Hiçbir kamu emekçisi hanesi yoksulluk sınırı altında kalmasın diyoruz” dedi. Yürüyüş grupları 20 Ağustos’ta Ankara’da bulaşacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete