GÜNDEM

BATMAN’DAN GÜNEYDOĞU’YA…

Uzun yıllar İstanbul’daki farklı atölyelerle su deposu üretim işini yapan Batmanlı Bilal Kaya'nın yolu, Batman’da birleşti.

BATMAN’DAN GÜNEYDOĞU’YA…
12-08-2018 20:35
Google News

 

ÖNCE BATMAN’A, SONRA GÜNEYDOĞU’YA SATIŞ…

Batman’da tanışan girişimci gençler, ortak atölye kurup, su deposu üretmeye başladı. Yaklaşık 2 yıldır kurdukları atölyede üretim yapan iki ortak, su depolarını önce Batman ve Köylerine, bugün de Güneydoğu İllerine satmaya başladı. Kaya, “Uzun yıllar, farklı atölyelerde bu işi yaptım. Kendi işimi yapayım dedim. Batman’da su deposu üreten bir atölyenin de olmadığını fark ettim. Atölyemizi kurduk. 600 metrekare alan ve iki bölümden oluşan atölyemizde su depolarını üretmeye başladık” dedi.

“DEPOLARIMIZ 10 YILA KADAR KULLANILABİLİR”

Su sıkıntısı olan köyler için içme suyu deposu üreten genç ortaklar “Bölgemizin su sıkıntısını bildiğimiz için içme suyu depolarını yapıyoruz. Bu sayede su sıkıntısını bir nebze de olsa gideriyoruz. Bir su deposunun hacmi 2 Ton’dan 10 Ton’a kadar değişiyor. Depolarımız 10 yıla kadar kullanılabiliyor. Depolarımız polyester ve cam elyafın birleşiminden oluşuyor. İçerisinde koyduğumuz özel maddelerinden dolayı suyun kokmasını, yosun tutmasını önlüyor. 1 depoyu, 1 günde hazırlıyoruz” dedi.

HEDEF BATMAN MARKASI OLMAK

6 kişilik profesyonel bir ekiple çalışan Kaya,“Siparişleri yetiştirebilmek için 6 kişilik ekibimizle, gece-gündüz demeden çalışıyoruz. En büyük hayalimiz, Eren markalı su depolarımızı, Bölge markası yapmak.  0542 474 46 47 numaralardan sipariş alıyoruz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete