ESNAF HABERLERİ

Batman’dan Güneydoğu’ya peynir satıyor

Batman Elma Sokağında 1999 yılında 20 metrekarelik alanda hizmet vermeye başlayan Mehmetoğlu Peynircilik, bölgenin en büyük süt ürünleri tedarikçisi haline geldi.

Batman’dan Güneydoğu’ya peynir satıyor
27-07-2023 14:35
27-07-2023 14:24
BATMAN
Google News

23 yıllık Mehmetoğlu Peynircilik, 13 kişilik ekiyle Güneydoğu’nun farklı illerine peynir ve kahvaltılık ürünler ulaştırıyor. Batman’da 3 farklı depolama alanı ile hizmet verdiklerini belirten işletme sahibi Alican Beğde “Hedeflerimiz arasında öncelikle Batman’ımıza bölgenin en büyük peynir üretim fabrikasını kurup batmanın peynirini bir marka değer yapıp coğrafi işaret alıp Batman peyniri adı altında tescillemek var. Bugün komşu ilerimize baktığımızda Van otlu peyniri, Siirt otlu tulum peyniri, Kars kaşarı, Erzincan tulum peyniri, Diyarbakır örgü peyniri gibi her ilin coğrafi işaretli peynirini bulunduruyoruz. Batman’ı bu alanda tüm Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Bölgenin birçok market, AVM, otel ve kahvaltıcısında Mehmetoğlu Peynirleri satılıyor. Gültepe’deki tesisimizde bölge yaylalarında topladığımız organik ürünleri işletip depolayıp olgunlaştıktan sonra satışa sunuyoruz. Türkiye’nin güvenilir fabrikalarıyla ortak çalışıyoruz” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Serhat
Serhat 10 ay önce
Tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim. Batman ın üretim ve istihdamını artırmak gerekiyor. Batman a ait globalleşen ürünleri görünce gururlanıyoruz. Allah muvaffak etsin.
Serhat
Serhat 10 ay önce
Tebrik eder başarılarınızın devamını diliyorum. Allah muvaffak etsin. Batman da üretim yerleri ve istihdam artırıcı haberlerin devamlı olması dileğiyle.
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Mayıs 2024 e-gazete