HALKIN SESİ

BATMAN’DAN VERİLEN MESAJ

15 Temmuz hain darbe girişime karşı verilen onurlu direnişin 3.yıldönümü ülkenin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle birlikte yeniden hafızalara kazındı.

BATMAN’DAN VERİLEN MESAJ
18-07-2019 21:15
Google News

15 Temmuz hain darbe girişime karşı verilen onurlu direnişin 3.yıldönümü ülkenin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle birlikte yeniden hafızalara kazındı.
Ne şehitlerimizi ve gazilerimizi unutacağız ne de bu aziz millerin duruşunu elbet.
FETÖ terör örgütüne karşı verilen tarihi ders nasıl unutulsun ki. Allah bu destanı yazan herkesten razı olsun.
“İnsan ölürse bir defa ölür o da şerefi - namusu ve vatanı için ölür” sloganları ile eline Türk bayrağını alarak ülkenin her yerinde destan yazan bu ülkenin bir evladı olmaktan onur duyuyorum.
15 Temmuz’da Batman Valiliğimizin ve Üniversitemizin düzenlediği etkinliklere katıldım.
Batman Üniversitemizde değerli dostum gazeteci-yazar Yaşar İçen Hanım,15 Temmuz akşamı hayatında ilk defa tank kullanarak darbecilere karşı direnen değerli Rizeli hemşerimiz Mehmet Köse ve güvenlik uzmanı gazimiz İmbat Muğlu ile birlikte “Demokrasi ve Milli İrade” konulu panelde konuşmacı olarak görev alırken akşamda Batman halkı ile birlikte yürüyüş yaparak gece geç saatlere kadar alanda omuz-omuza olmanın mutluluğunu yaşadım.
Batman’da binlerce insan ellerinde Türk bayrakları ile bundan 3 yıl önce 15 Temmuz akşamı nasıl şanlı bir direniş göstermişse aynı coşkuyu bir kez daha ortaya koyarak “Biz buradayız bayrağımızın vatanımızın yanındayız” mesajı verdi.
Batman’da ki coşku ve kalabalığı gerçekten hepinizin görmesini isterdim.
Bu anlamlı etkinlikte emeği geçen başta sayın Batman Valimiz hemşerimiz Hulusi Şahin olmak üzere katkısı olan herkesi yürekten kutlarım.
Valimiz Batman’la bütünleşmiş samimi-hoşgörülü ve gönül adamı olarak kendini kısa sürede sevdirmeyi başarmış.
Allah izin verir yaşarsak seneye 15 Temmuz’da yine Batman’da olmak isterim.
Aynı şekilde üniversitemizin değerli rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’a da teşekkür ve tebriklerimi iletiyorum. Rektörümüz de Trabzonlu hemşerimiz ve oldukça başarılı hizmetleri var.
Geçmiş dönemde birçok terör örgütünün ne yazık ki kıskacında olan ve halen de varlıklarını sürdürmek için pusuda bekleyen hainlere karşı Batman halkı artık daha duyarlı.

Batman huzurun-asayişin devamından yana. Batman halkı kardeşlikten yana.
Ben 15 Temmuz akşamı hiç çağrı ve baskı altında kalmadan ellerinde Türk bayrakları ile alana gelen binlerce insanın tek isteği tek amacı bu ülkenin bölünmez bütünlüğü.
Kiminle konuşsam kiminle dertleşsem aynı şeyi söylediler.
Batman’a her gidişimde güzel dostluklar kazanıyorum.
Bu arada etkinlikler içinde yer aldığı için şahsıma plaket veren Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı değerli Ömer Dündar Pekacar ve yönetimine, Sason Şehit Aileleri ve Gazilerle Yardımlaşma Derneği Başkanı Mutalip Çelik ve yönetimine, Batman Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Şeyhmus Özcan ve yönetimine çok teşekkür ediyorum.
Hepsini de ziyaret ederek güzel sohbet etmenin onurunu yaşadım.
Batman’a her gelişimde gerçekten çok keyif alıyorum.
Bir teşekkür de Batman Çalışan Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ercan Atay ile birlikte Batman’da görev yapan yerel ve ulusal basınımızın emekçilerine gelsin.
Çok zor şartlar altında bütün imkânsızlıklara rağmen Batman’a sahip çıkıyorlar kentin gözü-kulağı ve sesi oluyorlar.
Batman’da her şey tos-pembe değil elbet.
Ülkemizin kanayan yarası olan işsizlik ne yazık ki Batman’da da hat safhada.
İş-aş-ekmek sorunun çözümü noktasında hem devletin hem de özel teşebbüsün üzerine düşen görev yapması şart.
Batman halkı artık kısır tartışmalardan uzak ekonomide kendisini rahatlatacak güzel ve müjdeli haberler bekliyor.
Fakat beklenti sadece devlettente olmamalı.
Batman’da durumu iyi olan işadamları da elini taşın altına sokmalı kendi memleketlerine yatırım yapmalı, istihdam sahası yaratmalı.
Batman hızlı büyüyen kentleşme noktasında çok büyük ivme kazanmış bir şehir.
Eğer şehrin dinamikleri kendi içinde birlik ve beraberlik sağlanırsa Batman Güneydoğu’da yıldızı parlayan bir şehir olarak zirvede yer alır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete