GÜNDEM

BATMAN, DEMOKRASİ NÖBETİNDEYDİ

15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıldönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Batman'da da 24 saat boyunca demokrasi nöbeti tutuldu.

BATMAN, DEMOKRASİ NÖBETİNDEYDİ
16-07-2017 18:38
Google News

Valilik öncülüğünde düzenlenen program, Valilik Kavşağın Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi.

KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLADI

Valilik tarafından düzenlenen program, Hafız Şeyh Münir Abdulcevad’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından yürüyüş yapıldı.

100 METRELİK BAYRAK

Turgut Özal Bulvarı üzerinde bir araya gelen katılımcılar, 100 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ile Demokrasi Meydanı'na yürüdü.

DEV EKRANDA CUMHURBAŞKANINI İZLEDİLER

Demokrasi nöbeti sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması, Batman’da da dikkatle izlendi. Alanda kurulan dev ekranda Cumhurbaşkanı'nın konuşması canlı olarak yayınlandı.

15 TEMMUZ GAZİSİ, DUYGULARINI ANLATTI

15 Temmuz gecesi, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi önünde silah ile vurularak gazi olan Batmanlı Abdullah Ağaya, darbe gecesinde yaşadıklarını anlattı.

KIZILAY, ALANDAYDI

Türk Kızılay Batman Şubesi, personelleri ve gönüllü çalışanlarla alanda çadır açtı. Kızılay, etkinliklere katılan vatandaşlara kurduğu çadırlarla, su, sıcak çorba ve çay ikramlarında bulundu.

SELA OKUNDU

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Salalara" şiarıyla düzenlenen programlar çerçevesinde, tüm yurtta olduğu gibi Batman'da da selalar okundu.

BUGÜN SONA ERECEK

Dün saat 18.00 ‘da trafiğin kapatılmasıyla program hazırlıkları başladı. Saat 20.00’da başlayan ve sabah saatlerinde kadar süren program bugün 20.00’da başlayıp sabah sona erecektir. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete