SİYASET

BATMAN, DEMOKRASİ NÖBETİNDEYDİ…

İlimizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Valilik tarafından düzenlenen mitingde, demokrasi nöbeti tutuldu.

BATMAN, DEMOKRASİ NÖBETİNDEYDİ…
16-07-2018 20:47
Google News

 

PROTOKOL, EKSİKSİZ KATILDI

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin yıldönümünde düzenlenen programa Vali Ahmet Deniz ve Eşi Olcay Deniz,  AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Çokun Uçarcılar, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akbal, İdare Mahkemesi Başkanı Berkan Ayturan, Vergi Mahkemesi Başkanı Barış Çelik, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ersin Selimefendigil, kamu kurum yöneticileri, siyasi parti yöneticileri STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ile vatandaşlar katıldı.

VİDEO GÖSTERİSİ İZLETİLDİ

15 Temmuz 2016 yılında yaşanan darbe girişiminde milletin gösterdiği kahramanlık destanını anlatan vido gösterimiyle başlayan miting, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Vali Ahmet Deniz’in konuşmalarıyla devam etti.

“MİNNETLE ANIYORUM”

Milletvekilimiz Özdemir, 15 Temmuz 2016’da Çanakkale ruhunun yeniden canlandığını vurgulayarak, “Bizler şehit kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. 15 Temmuz’u unutturmayacağız” dedi.

“FARKLILIKLARIMIZ, ZENGİNLİĞİMİZDİR”

Vali Deniz ise “Sevgili Batmanlılar iki yıl önce tam bu saatlerde yine bu meydanlarda hep beraberdik. Silahlı kuvvetlerimizin içerisine sızmış hain FETÖ terör örgütünün darbe girişimini, Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, güvenlik kuvvetlerimizin kahramanca mücadelesi ve asil milletimizin dirayeti sayesinde bertaraf ettik. Bu hainlerin asıl amacı 1071- 1453 ve Çanakkale’nin intikamını almak için 15 Temmuz gecesi piyonlarını üzerimize saldılar. Ama başaramadılar ve başarmayacaklar. Bu coğrafya, Hacı Bektaş’ı Velinin Yunus Emre’nin Mevla’nın sevgi tohumlarının atıldığı bir coğrafyadır. Biz, farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyoruz. Bu saldırılar karşısında birlik ve beraberliğimizi her daim korumalıyız” dedi.

ÖDÜLLER DAĞITILDI

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Vali Deniz, öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi. Program, ilahi konserini ile sona erdi. (Valilik Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete