GÜNDEM

“BATMAN DENİNCE AKLA GELEN PETROL AMA BİZ BATMAN’I TARIMLA TANITMAK İSTİYORUZ”

Tarım Fuarına katılmak üzere Batman’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarım alanında verilen desteklerden bahsetti.

“BATMAN DENİNCE AKLA GELEN PETROL AMA BİZ  BATMAN’I TARIMLA TANITMAK İSTİYORUZ”
17-10-2019 21:01
Google News

 

Şehir Otogarı yanında açılan Tarım Fuarında Batmanlılara seslenen Bakan Pakdemirli “Bu topraklar, 12 bin sene önce, tarımın ilk yapıldığı topraklar. 17 yıldır Hükümetlerimiz burada dünyaya örnek kalkınma projelerine imza attı. Tarihinde ilk kez bölge çiftçisi, profesyonel bahçelerle tanıştı. Sadece buğday, arpa, mısır, pamuk gibi hububat değil, artık katma değeri yüksek ürünlerin geliştirileceği bir süreç başlattık. Batmanlı Çiftçiye son 17 yılda, 650 Milyon Lira tarımsal destek verdik. Genç Çiftçiyi Destekleme Projesiyle toplam 738 projeye, 22,2 Milyon Lira destek verdik. Batman'da, son 17 yılda, 14,5 Milyon Lira yem bitkileri desteği ödedik ve 52 bin dekar alanda mera ıslahı yaptık. Batman İlimizde, 21,8 Milyon Lira kaynak kullanarak 516 bin dekar alanda toplulaştırma yaptık” dedi.
PETROL YERİNE TARIM
Bakan Pakdemirli, konuşmasının devamında “Batman’ın sıkıntısı, derdi nedir biliyoruz. Batman deninde akla ilk gelen petrol ama hem biz hem çiftçilerimiz bu imajın değişmesi için uğraşıyoruz. Batman’ın IPARD kapsamına alınmasını ben de istiyorum. Avrupa Birliği ile görüşme yapacağız. Bölge hayvancılığının kalkınması için, 2023 yılına kadar % 50 hibe desteği veriyoruz. Batman’da seracılığın önemine atfen, KKYDP 13. Etap kapsamında, en az 3 dekarlık sera yapımını % 50 hibe ile destekliyoruz. Antepfıstığı, ceviz, çilek, badem gibi gelir getirici ürünler ile bağcılık yetiştiriciliğinin geliştirilmesi amacıyla, dekar alanda 100 Lira ile 400 Lira arasında destek veriyoruz. Batman’da mera ıslahı konusunda, toplam 3.900 dekar alanda mera ıslah çalışması başlatacağız. Sulama projelerimize de hız kesmeden devam ediyor. İnşallah Batman’da sulanmayan arazi bırakmayacağız” dedi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete