YAŞAM

Batman Eğitim Araştırma Hastanesinde sağlıkçıya şiddet

Sağlık Sen Batman Şubesi Başkanı İbrahim Halil Dursun, son zamanlarda artan sağlıkta şiddetin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi çalışanlarına yönelik yüzünü gösterdiğini belirtti.

Batman Eğitim Araştırma Hastanesinde sağlıkçıya şiddet
19-03-2024 15:42
19-03-2024 15:43
BATMAN
Google News

Dursun “Hastanede farklı bir birimin hastası olmasına rağmen kendisine yardımcı olunmasına çalışılan hasta, tedavisi için kayıt açtırmaya yönlendirince iki sağlık çalışanımıza bıçakla saldırmış, tehdit ve küfürler savurmuştur. Beyaz kod verilen olayda hukuki süreç başlamış bulunmaktadır. Bu şiddet eylemini kınıyor ve konunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Caydırıcı cezaların hala verilmediği, hastane hizmet ortamındaki güvenlik şemasının yetersiz olduğu, uzun süre tedaviden reddin ve giriş kontrollerinin yapılmadığı, yeni güvenlik önlemlerinin bir türlü devreye alınmadığı günümüzde sağlık hizmeti sunmak artık bizler açısından eziyet haline gelmiştir. Sağlıkta terörü besleyen bu kişi ve yanlış zihniyetteki odaklar bilsin ki gecemizi gündüzümüze katarak milletimize sunduğumuz özenli sağlık hizmetini sunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Murat
Murat 1 ay önce
Kimse kimseye hele hastası varken niye şiddet uygulasnlarki sorun çalışanlarda doktrl hele özelikle hemsirelr hawalrnda geçilmiyor skintini anltmaya calisiyon banami ogretiyon işini diyor en önemlisi şu staş gören personellr yaw arkdas oraya gelen özellikle şu zawali bebeklrde kelebeği takacklr bide takamayinca dewam ediyor takmaya yaw arkds o bebek deneme tahtası degil bırak bilen kişi glsn öyle diyince adam personel kızıyor ve hasta sahibi zaten derdiyle boğuşuyor üstüne personelde böyle yapınca jarteller patlıyor sonra neymiş sidded sidedi uygulayan sizlersinz
Kazım
Kazım 1 ay önce
Sağlıkta şiddet diyorsunuz kimse hastaya şiddet diyemiyor bazen hastaneye gidiyoruz sanki bazı doktorlar ve hemşireler isteksiz gibi çalışıyor insanlara kaba kırıcı davranışlarda bulunuyorlar.
Ali
Ali 1 ay önce
Yahu arkadaşlar bu sağlıkçılar sallıyor adamın hem eşi hemde kızı kanser adam zaten ölmüş gitmiş bari siz insanlık yapım sağlık çalışanları ve sağlık bakanlığına sesleniyorum buradan adalet nerede
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete