GÜNDEM

BATMAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AÇILACAK

600 bin nüfuslu Batman İli’ne 810 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılıyor.

BATMAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AÇILACAK
22-11-2020 17:39
Google News

 

Batman ve Bölge İllerden yaklaşık 1 Milyon hastaya hizmet veren Batman Bölge Devlet Hastanesi ile açılma aşamasında olan yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanelerinin birleştirilerek, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’ne dönüştürülmesi kararlaştırıldı. 
Alınan yeni karara göre, 370 yataklı Batman Bölge Devlet Hastanesi ile 440 yataklı yeni Kadın Doğum Hastanesi ile birleştirilerek toplam 810 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürüldü. 

SEVKLERİ AZALTACAK
Açılacak ilk 3 basaklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, talep edilen Tıp Fakültesinin temelini oluşturacak. Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Batman’da bugüne kadar bulunmayan sağlık branşları ve sağlık kadrolarını Batman’a kazandıracak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sunduğu taleplerin kabul edildiğini belirten AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir “Batman’a kazandırılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Batman’dan başka illere sevkleri azaltacak. Sağlık turizminde Batman’ı öne taşıyacak olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Batman’ın nitelikle sağlık hizmeti verme potansiyelini daha da ileriye taşıyacak."

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete