GÜNDEM

BATMAN EKONOMİSİ MASAYA YATIRILDI

İlimizin ekonomik durumu ve potansiyeli, üretim ve istihdam konularının ele alındığı Ekonomi Değerlendirme Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.

BATMAN EKONOMİSİ MASAYA YATIRILDI
06-08-2019 15:05
Google News

 

KURUMLAR EKSİKSİZ KATILDI
Toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri, İŞKUR Müdür Vekili, Sanayi ve Teknoloji Müdürü, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü, Ticaret Müdürü, Çevre ve Şehircilik Müdürü, KOSGEB Müdür Vekili, OSB Müdür Vekili, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Ticaret Borsası Başkanı, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı, Ziraat Odası Başkanı, MÜSİAD, ASKON ve TÜMSİAD Temsilcileri ile OSB Müteşebbis Heyeti Üyeleri katıldı.
İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN CANLANDIRILMASININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Toplantıda, Batman Ekonomisinin geliştirilmesi için alınması gereken önlemler ele alındı. Katılımcıların önerileri arasında inşaat sektörünün canlandırılması ve mevduatta olan paranın geliştirilecek projelerle yatırıma kanalize edilmesi öne çıktı. İnşaat sektörünün önündeki en önemli engelin, şehrimizdeki imar durumunun olduğu belirtilerek büyük konut projelerinin önünü açacak imar uygulamalarının yapılmasının önemine dikkat çekildi.
TEKSTİL SEKTÖRÜNDE SABOTE EYLEMLERE DİKKAT ÇEKİLDİ
Reel sektörü geliştirmek için şehrimizde ortak girişim kültürünün yerleştirilmesi gerektiği belirtilen toplantıda, ilimizin lokomotif sanayi dallarından biri olan tekstil sektöründe işçi ile işveren arasındaki uyumu sabote etmeye yönelik girişimlere dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete