GÜNDEM

Batman, Filistin’e destek için meydanlardaydı

Batman'da Hüda Par tarafından Filistin'e destek mitingi düzenlendi. Turgut Özal Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen mitingde İsrail'in saldırıları protesto edildi.

Batman, Filistin’e destek için meydanlardaydı
12-11-2023 16:13
12-11-2023 16:18
BATMAN
Google News

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan mitingde Filistin ve Kudüs ile ilgili marşlar seslendirildi, Filistin'e destek sloganları atıldı. Mitingde Filistin ve Türk Bayrakları sallandı, İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Programda konuşan Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Filistinli mücahidlerin  direnişin meşru olduğunu belirtti. Dünyanın her yerinde  ve her hukuk sisteminde işgale karşı direnmenin meşru bir hak olduğunun altını çizen Yapıcıoğlu “37 gündür ümmet ayakta ama birkaç gündür Filistinli kardeşlerimizden çağrı yapıldı. Dediler ki önümüzdeki Cuma, Cumartesi ve Pazar Günleri meydanları doldurun, dayanışmayı güçlendirme ve ABD ile siyoniste baskı yapma günleri olsun. Biz kıyamdayız, ayaktayız, biz bu tufanın arkasındayız, meşru görüyoruz. Mazlumlarla dayanışma içindeyiz, zalimin zulmüne boyun eğmeyen azizleri tebrik ediyoruz. Orada hastaneler, camiler, kiliseler, yardım konvoyları ve su taşıyan arabalar bombalanıyor. 7 Ekim sabahı Aksa Tufanı başladı. Şimdi birileri sanki bu 37 gündür yağan ölümün sebebi Aksa Tufanın operasyonudur diyor. 106 Yıl önce 1917’de İngilizler Filistin’i işgal ettiğinden bu yana oradaki kardeşlerimiz rahat yüzü görmedi. 1948’de siyonizm devleti ilan edildikten sonra küçük terörist gruplar tarafından yapılan zulümler artık sözüm ona devlet eliyle daha organize ve şiddetli şekilde yapılmaya başlandı” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete