GÜNDEM

BATMAN, FİLM FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

Batman Belediyesi tarafından bu yıl “Direnen Halk, Direnişçi Sinema” temasıyla düzenlenecek olan 6. Yılmaz Güney Kısa Film Festivali’nin programı açıklandı.

BATMAN, FİLM FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR
10-12-2015 19:19
Google News

Festivale ilişkin Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Eş Başkanvekili Hürriyet Kaytar, Eşbaşkan Yardımcısı Semra Güneş ile Ortadoğu Sinema Akademisi çalışanlarından Ardin Diren ve Çınar Doğan katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Semra Güneş “Sinemanın büyülü anlatısını bu coğrafyanın kültürüyle buluşturma adına başlattığımız festivalimiz, Ortadoğu Sinema Akademisi ortaklığıyla 16–20 Aralık tarihlerinde yapılacaktır. Kısa film dalında 80, senaryo dalında 12 eser başvurusu oldu. Değerlendirmeden sonra bu eserler ödüllendirilecek ve izleyiciyle buluşturulacak” dedi.

YILMAZ GÜNEY’İN KIZI DA BATMAN’A GELECEK

Festivalin 15 Aralık’ta start alacağını ifade eden Güneş “15 Aralık’ta Yılmaz Güney’in Duvar isimli filmi gösterilecek. 16 Aralık itibariyle Yılmaz Güney Sinema Salonu’nda, halkevlerinde ve Beşiri’de film gösterimleri ve söyleyişiler düzenlenecek. Bu yıl ki festivalin onur konuğu ise festivale adını veren büyük üstat Yılmaz Güney’in kızı Elif Pütün olacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete