ESNAF HABERLERİ

Batman, Fransa’ya boya satıyor

Sövekap markasıyla kaplama ve kimyasallarının üretimini yapan Batmanlı Girişimci Erhan Eren, Türkiye’nin önde gelen üretici ve ihracatçı firmalarından biri oldu.

Batman, Fransa’ya boya satıyor
01-06-2023 14:51
01-06-2023 14:54
Google News

İHRACAT KONUSUNDA UMUTLUYUZ

Avrupa standartlarında üretim yapan firma, Ortadoğu ve Irak'tan sonra Fransa’ya söve kaplama malzemesi göndererek, yüksek kalite, uygun fiyat ve yaygın satış ağı sloganıyla yurtiçi pazardan başka ihracatta da büyümeyi hedefliyor. Geleceğe yönelik birinci hedefimiz artık Avrupa bin başka ülkelerine de açılmak olduğunu belirten Erhan Eren “Batmanlıyım, 2011 yılında Söve kaplama harcı ve kimyasallarını üretmeye başladık. 2015 yılında Eren Grup artık boya sektöründe de büyüyor adlı bir proje başlatarak Dicle Kalkınma Ajansından destek aldık ve boya üretmeye başladık. 2012 yılından itibaren Ortadoğu'ya özellikle Irak piyasasına boya vermeye başladık. Şu anda Ortadoğu, Irak ve Kürt Bölgesi İslam Bölgesi dışında Avrupa'ya da ihracat yapıyoruz. Fransa'ya Batman'dan Paris’e söve kaplama harcı ve boya gönderiyoruz” dedi.

YILLARDIR OSB’DE YER BEKLİYOR

2012 yılından bu yana Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde yer bekleyen Eren “2012’den beri OSB’den yer talebimiz, bekleme aşamasında. Bizim en büyük eksikliğimiz, yerimizin olmayışı. Atık durumunda olan makinelerimizi, yerimiz dar olduğu için çalıştıramıyoruz. Bize OSB’de acilen yer açılmalı. Fransa’ya ihracat yaptık. Fransız ekip buraya gelip yerimizi görmek istiyor. Bu küçük dükkânı gösteremeyiz. Daha büyük bir yer olmalı ki büyük şirketlerle de daha rahat çalışabilelim. Yerimiz dar olduğu için istihdam ve üretim kapasitemizi artıramıyoruz. Fransa'ya malzeme vermek için uğraştık. Çok testlerden geçti ve birçok ülkeden numuneler alındı.  Bizimle çalışmak istediler. Onun mutluluğu var fakat yerimizin olmayışı ve önümüzdeki yapmak istediğimiz bazı hedeflerimizi erteliyoruz. Hedefimiz Avrupa’da başka ülkelere de açılmak. Boya numunelerini başka ülkelere de verdik, onlar da değerlendirecekler. Fransız müşterilerimizin katkısıyla başka ülkelerle de işbirliği yapacağız” dedi. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete