GÜNDEM

BATMAN, GÜNEYDOĞU’NUN SERA MERKEZİ

Batman, Güneydoğu’nun adeta seracılık merkezi haline geldi. Batman’ın Zorköy’ünde kurulan seralarda naylon altında yetiştirilen sebze ve meyveler, bölgenin tüm illerine gönderilmeye başlandı.

BATMAN, GÜNEYDOĞU’NUN SERA MERKEZİ
13-10-2020 21:14
Google News


BATMAN’DA YETİŞTİRİLİYOR, KASALARLA ANTEP’E GÖNDERİLİYOR
Tarım alanında çiftçiye verilen destekler, meyve vermeye başladı. Batman’ın köylerinde çiftçi, seracılık faaliyetleri ile tüm Güneydoğu Bölgesi’ne hitap edecek noktaya ulaştı.   Batman’ın Balpınar’a bağlı Zorköy’de köylüler, aldıkları naylon desteği ile arazilere seralar kurdu. Boy boy uzanan seralarda salatalık, domates, biber, patlıcan ve hatta marul yetiştirilmeye başlandı. Yılda iki kez mahsul alan çiftçi, yetiştirdiği ürünü kasalarla Diyarbakır, Mardin, Gaziantep ve Şanlıurfa’ya kadar ulaştırıyor.

NAYLON DESTEĞİ VAR, TOHUM VE İLAÇ DESTEĞİ İSTENİYOR
Batman’ın Balpınar Beldesi’ne bağlı Zorköy’de seracılık yapan Ramazan Tufan, serada yetiştirdiği salatalık, patlıcan ve biberleri, eşi ve çocuklarıyla birlikte toplayarak kasalara dolduruyor. Naylon altında yılda iki kez yetiştirilen sebzeler, Batman Sebze Hali’nden Güneydoğu İlleri’ne pazarlanıyor. Tarım Bakanlığı’nın naylon desteğinden memnun olan Tufan, tohum ve ilaç desteği de verilmesini istiyor. Batman’ın, tarımda Güneydoğu’nun parlayan yıldızı olabileceğini belirten Tufan “Gap İdaresi destekleriyle ilk kez 1989 yılında sera kurmaya başladık. O dönem küçük bir alanda, tek ürünle yetinirken, şimdi koca arazilerde dev seralar oluşturur hale geldik. Yılda iki kez ekim yapıyoruz ve mahsul alıyoruz. Salatalık, patlıcan, biber, domates yetiştiriyoruz. Naylon desteği alıyoruz. Tohum ve ilaç desteği de olursa, çiftçinin beli bükülmez. Yetiştirdiğimiz mahsul, tüm Güneydoğu İllerine gidiyor. Batman, adeta seranın merkezi haline geldi” dedi.

SERADA MARUL YETİŞTİRİYOR
Zorköy’de 3 dönüm araziye kurduğu serada marul yetiştiren Salih Cengiz de çiftçiye verilen desteklerin arttırılmasını istiyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete