GÜNDEM

Batman, güvende mi?

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin depreme karşı en güvenli 21 ilini açıkladı. Prof. Ercan’a göre Batman, deprem açısından Türkiye’nin güvenli ilk 21 ili arasında yer alsa da zemin ve bina yapıları açısından riskli illerden biri olarak görünüyor.

Batman, güvende mi?
13-09-2023 22:57
BATMAN
Google News

PROF. ERCAN’IN PAYLAŞTIĞI LİSTEDE HANGİ İLLER YER ALIYOR?

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin depreme karşı en güvenli 21 ilini açıkladı. Ercan'ın X (twitter) hesabından yaptığı paylaşıma göre, Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Mardin, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Ankara illeri, deprem açısından Türkiye’nin en güvenli illeri arasında yer alıyor.

BİNA VE ZEMİN AÇISINDAN RİSKLİ İL

Açıklamaların aksine Batman, deprem açısından yüksek riskli görünmese de yumuşak zemini, çarpık kentleşme yapısı ve depreme dayanıksız binaları ile depremlerden en fazla etkilenen iller arasında yer alıyor. 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş depreminin yoğun hissedildiği Batman’da, bazı binalarda orta ve ağır derecede hasarlar oluştuğu göz önünde bulundurulursa, risk faktörü ortadan kalkmış olmuyor. Olası Bingöl depreminden de etkileneceği tahmin edilen Batman’ın, deprem açısından riskli iller arasında gösterilmesi, kafa karışıklığına yol açıyor.

(Ömer Türkan/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
DİBLİN
DİBLİN 7 ay önce
neden güvende mi yerine Batman depreme karşı güvendemi diye yazmıyorsunuz tıklama tuzağı
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete