EKONOMİ

Batman, güvenilir bir liman mı?

Turgut Özal Bulvarı’nda Golden Plaza’nın 7. katında faaliyet gösteren Nas Gayrimenkul Sahibi Rıfat Örnek, Sonsöz TV mikrofonlarına sektörün bilinmeyen yönlerini anlattı.

Batman, güvenilir bir liman mı?
14-05-2022 12:06
14-05-2022 12:57
BATMAN
Google News

HEDEF TÜRKİYE MARKASI OLMAK

Türkiye markası olma hayalleri, sektördeki arz talep durumu, gayrimenkul hizmeti veren diğer kurumlardan farkları ve Batman’ın emlak konusunda güvenilir bir liman olup olmadığı yönündeki sorularımızı yanıtlayan Nas Gayrimenkul Sahibi Rıfat Örnek “Biz Nas Gayrimenkul olarak emlak ve inşaat sektöründe önemli başarılara imza atmış 13 yıllık gayrimenkul danışmanlık markasıyız. Tüm hedefimiz bizi daha iyi yansıtacak daha kapsayıcı daha güçlü daha güvenilir ve parmakla gösterilecek örnek bir Türkiye markası olmaktır” dedi.

“ÜRETİCİNİN İLK BAKTIĞI NOKTA ARZ TALEP ORANLARIDIR”

Gayrimenkul sektörünü kendi çerçevesinden değerlendiren Örnek “Batman’da inşaat, önem taşıyan lokomotif bir sektör olma özelliğini sürdürüyor. Emlak sektörü aynı zamanda makro ekonomik lokomotif sektörü konumunda, dolayısıyla sektörün büyümesi ve üretimiz teşvik edilmesindeki ana kriter, satış rakamları fiyatların sürekli yükselme eğilimi gösterdiği bu sektörde üreticinin ilk baktığı nokta arz talep oranları olacaktır. Kendi faizlerin düşmesiyle tetiklenen sektörümüzün korunup kollanması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“KARŞILIKLI GÜVEN İLİŞKİSİNE DAYALI İLİŞKİLER GELİŞTİRİYORUZ”

Gayrimenkul sektöründe yer alan diğer firmalardan farkını anlatan Örnek “Faaliyet göstermiş olduğumuz sektörde tabuları tıkarak onlarla daima karşılıklı güven esasına dayalı ilişkiler geliştiriyoruz. Sattığımız emlak ve arsaların en fazla bir yıl içerisinde müşterimize prim sağlayıcı taahhüdü veriyoruz. Eğer ön gördüğümüz süre içerisinde vaat ettiğimiz geri dönüşümü almaz ise vermiş olduğu emlak veya arsa bedelini yasal faizleri ile birlikte müşterimize geri ödemekteyiz. Ayrıca müşterimizin evini sadece onun adına satmamaktayız. Müşterimizin isteği doğrultusunda evi şirket olarak kendi adımıza satın almaktayız. Satış süreciyle tüm işlemlerde müşterimizin yanında yer almaktayız” ifadelerini kullandı.

“İTİBAR VE MARKA, HASSAS KRİTERLERİMİZ”

Gayrimenkul sektöründeki güven eksikliğine de değinen Örnek “Temel sıkıntı, yaptığımız ticari faaliyetin bir meslek değil iş olmasıdır. Nas Gayrimenkul olarak temel prensibimiz; maddi değerlerin, insani değerlerin önüne geçmemesidir. İtibar ve marka, yönetimde üzerinde hassasiyetle durduğumuz konulardır” dedi.

“GAYRİMENKUL, KARLILIĞINI KANITLAMIŞ BİR YATIRIM ARACIDIR”

Batman’ın emlak konusunda güvenilir bir liman olup olmadığı konusunda konuşan Örnek “Piyasanın kurlardaki artışlar ve zaman zaman değişimlerle yorulduğunu görüyoruz. Bazı durumlarda çekimser kalıp beklemek bu tür dönemlerin doğal sonucudur. Ancak Gayrimenkul alışveriş trafiği hiçbir zaman bitmez. İnsanlar yaşayacakları alanları, evleri, ofislerini değiştirmek, yenilemek, başka semte taşınmak, evlenmek, kendi işini kurmak gibi pek çok nedenle sürekli hareket oluşturuyorlar. Bu gerçeklerle birlikte gayrimenkul, diğer yatırım araçlarına kıyasla karlılığını kanıtlamış bir yatırım aracıdır” dedi.

“DANIŞMANLIK ALANLARINDA HİZMET VERİYORUZ”

Hangi alanlarda hizmet verdiklerini anlatan Nas Gayrimenkul Sahibi Rıfat Örnek “Profesyonel danışmanlık, doğru fiyatlandırma, pazarlama faaliyet raporu hazırlama, rakip Pazar analizi, arsa ve arazileriniz için imar durumu, imar çalışması hakkında bilgi, gayrimenkulün gelecekteki durumu, gayrimenkulün hukuku ve mevzuatı ile ilgili danışmanlık hizmeti alanlarında hizmet veriyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete