SPOR

Batman Hakem Kurulu’nda skandal iddia

Batman İl Hakem Kurulu’nun, Batmanlı Hakemleri şikâyet ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Batman Hakem Kurulu’nda skandal iddia
08-01-2023 14:36
Google News

Bütün illerde hakem ve gözlemciler terfi edildi, yeni kişiler alındı. Batman’da ise düşüş yaşandı. 2022–2023 sezonu Merkez Hakem Kurulu, Devre Arası Hakem ve Gözlemci Terfi Kursları'nın ardından yaptığı değerlendirme sonucunda, bütün illerde hakem ve gözlemciler terfi edildi yeni kişiler alındı.

BATMAN’DAN 3 HAKEM DÜŞÜRÜLDÜ, 2 HAKEM ALINDI

Haber merkezimize ulaşan iddiaya göre Batman İl Hakem Kurulu, Batmanlı Klasman Hakemlerini üst kurula şikâyet etti ve bu nedenle Süper Lig ve 1, 2 ve 3 Lig ile Bölgesel Lige, terfi edilen hakemlerin hiçbiri alınmadı.

HER İLDEN HAKEM ALINDI, BATMAN’DAN NEDEN ALINMADI?

Bölge ve Türkiye geneli liglere her ilden hakemler alındı. Batman’da B klasman hakemin Süper Lig’e, C klasman hakemin B klasmana, C klasman yardımcı hakemin B klasmana, bölgesel hakemlerin yükselmesi beklenirken, 3 hakemin düşürülüp, 2 hakemin alınması soru işaretlerine neden oldu. Batman’dan çıkacak hakemlerin kontenjanının, belirli iller arasında paylaşıldığı iddia edildi.

İHK'NIN BAŞARISIZLIĞI OLARAK GÖRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Bu başarısızlıktan sonra hafta sonu oynanacak olan karşılaşmalarda birçok hakem ve gözlemcinin adamcılığa tepki olarak müsabakalara çıkmayacağı iddia edildi. Batman İl Hakem Kurulu Hakemleri müsabakalara çıkarmak için seferberlik ilan ettiği öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete