GÜNDEM

BATMAN HALKI AŞINI PAYLAŞTI

BATMAN HALKI AŞINI PAYLAŞTI

BATMAN HALKI AŞINI PAYLAŞTI
26-11-2014 19:35
Google News

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Şanlıurfa’nın Suruç sınırına giden Belediye Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş, sınırdaki izlenimlerini paylaştı. Kadınların sınırda savaşa ve şiddete karşı bir araya geldiğini ifade eden Güneş “Türkiye’nin dört bir yanından ve hatta Avrupa’dan kadınlar, mor bayrak ve flamalarla, sarı-kırmızı-yeşil bayraklarıyla sınırda buluştu. Orada kadınların her biri Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Sönmez ve Arîn Mirxan’dı. Bu manzara karşısında etkilenmemek mümkün değildi. Orada Sunni, Alevi, Çerkez, Kürt, Arap demeden bütün kadınlar omuz omuza yürüyerek şiddete karşı durdular. Sadece fiziksel şiddet değil, savaş şiddetine, psikolojik şiddete, sosyal ve kültürel şiddete dur demek için oradaydılar. Kadınların bu alanda bir araya gelip sesini yükletmesi anlamlı bir görüntüydü. Bu görüntü, devrimin öncüsünün kadınlar olduğunun en büyük göstergesidir” dedi.

ÇADIR KENTİ KIŞA UYGUN HALE GETİRDİK

IŞİD’in saldırıları karşısında Batman’a sığınan Ezidi’lerin yaşam koşullarıyla ilgili bilgi veren Eş Başkan Yardımcısı Güneş, halka yardım çağrısında bulundu. Belediye tarafından Beşiri’ye bağlı Qorix (Uğurca) Köyü’nde yapılan çadır kentle ilgili açıklamalarda bulunan Güneş “şu anda Batman’da yaklaşık 2 bin 500 Ezidi Kürt kardeşimiz bulunuyor. Ezidi yurttaşlarımızın bir kısmı evlere, bir kısmı halk evlerine ve Esentepe spor tesislerine yerleştirildi. Ayrıca Beşiri’de çadır kent oluşturduk.  Alt stabilize çalışmalarından sonra çadır kentin altını parke taşlarıyla döşedik. İzolasyon sistemiyle ısı yalıtımını döşedik. Odun sobaları kurduk. Çadır kentimiz, kışa uygun hale getirildi ancak bu yeterli olacak mı şu an için bilmiyoruz. Şartlar ağır, kışın odun ihtiyacı yaşanacak” şeklinde konuştu.

3 ÖĞÜN SICAK YEMEK VERİLİYOR

Çadır kentte oluşturulan mutfakta 3 öğün sıcak yemek çıktığını söyleyen Eş Başkan Semra Güneş, yemeğin, spor tesislerindeki Ezidi’lere de dağıtıldığını söyledi.

BATMAN, ÖRNEK BİR DURUŞ SERGİLEDİ

Yaşanan savaşla birlikte Batman’a yoğun bir göç yaşandığını ifade eden Güneş “Batman, savaş mağduru halk için ilk günden bu yana seferber oldu. Sivil toplum kuruluşları yardım kampanyaları düzenledi. Yurtdışından, Avrupa’dan dahi yardımlar geldi. Batman halkı, gerçek anlamda aşını paylaştı. Batman, bu konuda örnek bir duruş sergiledi. Ancak önümüzdeki kış şartlarında duyarlılığın, üst seviyeye çıkarılması gerekiyor” dedi.

ÇAMAŞIRHANE KURACAĞIZ

Çadır kentte kurulan dikiş nakış atölyesiyle ilgili bilgi veren Güneş “atölyede 4 adet makine var. Kumaşlar var. Kadınlar, kendi giysilerini dikiyorlar. Bu atölyeden faydalanıyorlar. Şimdi 8 adet çamaşır makinesiyle buraya bir çamaşırhane kuracağız. Ortak çamaşırhane sayesinde Ezidi yurttaşlarımız giysilerini yıkayabilecekler. Bununla birlikte deterjan ihtiyacı ortaya çıkacaktır. Halkımızdan bu konuda da duyarlılık bekliyoruz” dedi.

EN FAZLA İHTİYAÇ DUYULAN ŞEY MAMA

Çadır kentte çocuk nüfusunun yoğun olduğuna vurgu yapan Güneş, en fazla ihtiyaç duyulan şeyin çocuk maması olduğunu belirtti. Bunun yanısıra çocuk bezi, süt, iç çamaşır ve gıda ihtiyacının yaşandığını dile getiren Güneş, işadamlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve halka yardım çağrısında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete