GÜNDEM

BATMAN HEM, HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezi (HEM)’nde açılan spor kursları sayesinde binlerce lise mezunu, üniversiteli oluyor.

BATMAN HEM, HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR
21-02-2019 17:25
Google News

BESYO VE ANTRENÖRLÜK MEZUNLARINA ÖZEL KURSLAR

Gençlik ve Spor Müdürlüğüyle koordineli bir şekilde yürütülen spor kurslarından binlerce genç ücretsiz faydalanıyor. Özellikle BESYO ve Antrenörlük Bölümü Mezunları, hazırlık kurslarıyla hayallerine bir adım daha yaklaşıyor.

“KURUMLARLA KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar “Spor kurslarımız sayesinde her yıl Türkiye’nin dört bir yanında bulunan üniversitelerin eğitim, antrenörlük, spor yöneticiliği ve buna benzer birçok branşta imkânı olmayan gençlerimizi ücretsiz kurslarımızdan faydalanmalarını sağlayarak kazandırıyoruz. Bu da ne gençlerimizi sporla eğitime kazanmakla ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Gençlik Spor Müdürlüğümüzle koordineli çalışıyoruz. Ortak gaye ve amacımız gençlerimizi eğitimli, bilgili ve donanımlı bireyler haline getirip, vatanına milletine faydalı kişilik kazanmalarını sağlamaktır.  Bunun dışında Batman ve İlçelerimizde atanmayı bekleyen yüzlerce üniversite mezunu ve antrenörümüzü de istihdam etmiş oluyoruz. Bu konuda Sayın Valimiz Hulusi Şahin’in büyük destekleri oluyor. İnşallah bu yıl geçen yıllara oranla daha çok gencimizi üniversiteli yaparız” dedi.

“BESYO, POPÜLER OLMAYA BAŞLADI”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar “Artık BESYO hazırlık kursları veya spor bilimleri fakültelerine hazırlık kursları ülkemizde geçmişte bu kadar popüler olmayan spora dayalı üniversiteler son yıllarda popüler olmaya başladı. Geçmişte sadece sporcuların seçenekleri arasında bulunan Besyo’lar şimdilerde üniversiteye hazırlanan genel çoğunluğun tercihleri arasında yer almaktadır. Ortalama son 5 yıldır popüler olan Besyo’lar öğrencilerin kazanmayı istediği üniversiteler arasında yer almaktadır” dedi.  Atmalar, bu başarıda HEM Müdür Yardımcıları Ömer Üney, Zeki Aslan, İbrahim Vural, Hasan Tekin ve Ümran Yaymaz’ın katkıları olduğunu da sözlerine ekledi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete