GÜNDEM

BATMAN HIFZISSIHHA KURULU TOPLANDI

Batman İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, ilimizde Covid–19 vakalarında artış yaşanması nedeni ile Vali Hulusi Şahin Başkanlığında toplanarak, alınacak tedbirleri masaya yatırdı.

BATMAN HIFZISSIHHA KURULU TOPLANDI
27-07-2021 11:52
BATMAN
Google News

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya, Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Batman Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Emniyet Müdür Vekili Levent Köse, Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Belediye Başkan Yardımcısı, kamu kurum müdürleri, kurul üyeleri, hastane başhekimleri, ilgili sağlık birim başkanları katıldı.

ÇARŞI PAZARDA DENETİMLER ARTACAK

Delta varyantına bağlı olarak ilimizde vaka artışlarının yüzde yüzü aştığını belirten Vali Şahin,  salgına karşı etkili iki aracın aşılanma ve maske kullanımı olduğunu altını çizerek, sokakta bulaşın önlenmesi için efektif denetimlerin sıkı bir şekilde yapılması, kapalı mekanlarda (kafe, çayevleri, kahvehane AVM) ve pazar yerlerinde maske denetiminin yapılması, ayrıca aşı yapmayan kamu personeli ve diğer hedef gruplarının aşılanmaya teşvik edilmesi konusunda gerekli çalışmaların yürütülmesini istedi.

VALİ ŞAHİN, FİLYASYON EKİPLERİNİN ETKİN ÇALIŞMASINI İSTEDİ

Daha önce oluşturulan filyasyon ekiplerinin etkin şekilde çalıştırılması konusunda talimat veren Vali Şahin, salgınla mücadelede tüm kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı. Konuşmanın ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, ilimizin genel durumu ve yürütülen çalışmalara ilişkin kurula bilgi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete