GÜNDEM

“BATMAN’I ENGELSİZ KENT YAPACAĞIZ”

Kent Konseyi Engelliler Meclisi, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 2015 yılını “Engellerin Farkındalık Yılı” ilan etti.

“BATMAN’I ENGELSİZ KENT YAPACAĞIZ”
25-02-2015 16:35
Google News

Mado Cafe’de düzenlenen bilgilendirme toplantısına Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Gezici, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mahmut Özbay, Prof. Dr. Hülagü Kaplan, Yard. Doç. Dr. Hayrı Ulvi ile engelliler katıldı. Batman’ı engelliler için erişilebilir kılmak amacıyla 2015’i Engelliler Yılı ilan ettiklerini açıklayan söyleyen Prof. Dr. Hülagü Kaplan “Engellilerin toplumda daha fazla önemsenmesi için bir aradayız. Ve bu konuda çalışma yapmayı hedefliyoruz. Farkındalık yaratmak ve Batman’ı erişilebilir kılmak amacıyla 2015’i Engelliler Yılı ilan ettik” dedi.

BANKALARI, KURUMLARI ZİYARET EDECEĞİZ

Batman’da engellilerin yaşadığı sorunlara değinen Meclis Başkanı Abdullah Gezici de “Engellilerimiz banka ATM’lerini kullanamıyor. Yollar, engellilerle uygun değil. Bunun için toplumda farkındalık yaratacağız. Belediyeyi, kamu kurumlarını, bankaları ziyaret edeceğiz. Batman’ı engelsiz kent yapacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete