GÜNDEM

BATMAN’I KARALAYAN YAZIYA TEPKİ YAĞDI!

Cumhuriyet Gazetesi Yazarlarından Işıl Özgentürk'ün Batmanlı Kadınları aşağılayan yazısı, Batman Kamuoyunda tepkilere yol açtı.

BATMAN’I KARALAYAN YAZIYA TEPKİ YAĞDI!
30-08-2020 18:53
Google News


Batman'ın Beşiri İlçesinde Musa Orhan’ın istismarı sonucu intihar eden İpek Er’den yola çıkan Işıl Özgentürk “Batman kadın intiharlarının en çok olduğu kenttir. O bölgeyi çok iyi bilen, bir öğretmen dostum şöyle anlatmıştı: 'Buralarda kız çocuklarına hiç değer verilmez, babalar kız çocuklarını çocuktan saymaz, onlar okutulmazlar, mal gibi satılırlar. Mirastan onlara hiçbir pay düşmez. Herhangi bir beceri edinmeleri, yaşamlarını kendi ayakları üstünde sürdürmeleri için hiçbir yardım almazlar. Bu durumdaki genç kızların iki seçeneği vardır: Ya dağa çıkmak ya da kentlerinde görev yapan asker, bürokrat biriyle evlenerek kurtulmak. Bu nedenle pek çok genç kız umutsuzca kendini kandırır, evlilik hayalleri kurar ve ansızın bürokrat, asker bir başka bölgeye tayin olur gider. Çoğu bekâretini kaybetmiş genç kızlar için intihar, bir kurtuluş olur” sözlerini içeren yazısıyla tepki topladı.

YAZAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ
Batman Baro Başkanı Av. Hamit Çakan, STK veya kurumların istatistiğine dayanmadan bir şehrin tamamını karalamanın gazetecilik olmadığını belirterek “Başta suç duyurusu olmak üzere Baro olarak gerekeni yapacağız. Gazetecilik ince elenip sık dokumayı gerektirir. Bir STK veya Kurumun raporuna veya adli bir istatistiğe dayanmadan bir şehrin tamamını zan altında bırakacak ya da karalayacak bir yazı yazmak gazetecilik değildir. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi. 

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

İŞKUR, RAKAMLARLA KONUŞTU

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete