SPOR

BATMAN’I SATIYORLAR

31 Mart Seçimleri sonrası belediye yönetiminin değişmesi ile birlikte sahipsiz kalan 1955 Batman Belediyespor’un geleceği, henüz netlik kazanmadı.

BATMAN’I SATIYORLAR
20-05-2019 15:08
Google News

 

BATMAN GÜNDEMİ SPORLA MEŞGUL

Batman Gündemi, spor alanında yaşanan üzücü gelişmelerle meşgul. 1955 Batman Belediye Spor Kulübü Başkanı H. Murat Şahin kulübü emin ellere devretmek için çabalarken, Petrolspor Kulübü Başkanı Ekrem Konaç ise takımı sosyal medya üzerinden satışa çıkardı.

HENTBOL TAKIMI, AVRUPA’YA GİDEMİYOR

2,5 yıl önce Batman Belediyesi Bünyesine alınan 1955 Batman Belediyespor Kulübü’nde 7 Bin 500 sporcu ve 52 antrenör, 18 branşta, 1. lig. 2. lig ve 3. lig’de mücadele ediyor. Kulüp bünyesindeki Erkekler Hentbol Takımı, Süper Lig’te mücadele etti. Avrupa Kupalarına katılmaya hak kazanan Hentbol Takımının Avrupa’ya gidip gidemeyeceği merak edilirken Avrupa Kupalarına katılmayı hak kazanan Masa Tenisi Takımı da aynı kaderi yaşıyor. Kulüp bünyesindeki Kadın Futbol Takımı oynayacağı 3 maç sonrası 2. lige çıkacak. Adını Türkiye’de son 4 takım arasına yazdıran Kadın Futbolcuların deplasman maçlarına çıkıp çıkamayacağı da belirsiz. Avrupa Kupasına katılmayı hak kazanan Süper Lig Temsilcimiz Kadın Masa Tenisi Takımımız, Dünya Şampiyonu olan Milli Güreşçimiz Sinan Sadak, yüzme alanında madalyalar kazanan Milli Sporcumuz Yusuf Oğur, takım halinde Türkiye Şampiyonlukları elde eden Erkek ve Bayan Judo Takımlarımızın akıbeti de merak konusu.

KULÜP BAŞKANI, ANAHTARI VALİ’YE TESLİM EDECEK

Seçim sonrası Batman Belediye Başkan Yardımcılığı görevi sona eren ancak Kulüp Başkanlığı görevini sürdüren Doç. Dr. H. Murat Şahin, Avrupa Kupa Maçları ve Kadın Futbol Takımının 2. Lig Maçından sonra kulübün anahtarını İlin Valisine teslim edecek.

HENTBOL TAKIMI SATILIK

Avrupa’da mücadele edecek olan Hentbol Takımının gelecek sezon masraflarını karşılayacak kimsenin olmaması halinde takımın isim hakkı satılacak. Eskişehir, Hatay ve Amasya’dan bazı takımların, Batman Hentbol Takımını almaya şimdiden talipli olduğu öğrenildi. Kulüp Başkanı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin, yeni sezon için Valilik ve Belediyeden gelecek teklifleri değerlendireceklerini veya talipli işadamlarına vereceklerini söyledi. Hentbol Takımının isim hakkının satışından elde edilecek gelirle kulübün esnaf ve sporcu borçları kapatılacak, geri kalan para bazı Vakıflara ve Mehmetçik Vakfına bağışlanacak.

PETROLSPOR, İNTERNET ÜZERİ SATIŞA ÇIKTI

Mazisi başarılarla dolu Petrolspor’da da üzücü gelişmeler yaşanıyor. Kulüp Başkanı Ekrem Konaç, sosyal medya ortamında kulübün mali durumunu paylaşırken “Talipliler buyursun gelsin” dedi. Konaç’ın paylaşımı, spor camiasının tepkisini çekti.

SPORSEVERLER TEKPİLİ

Batmanlı Sporseverler, yaşanan gelişmelere tepki göstererek “Önünde Batman adı bulunan iki kulübün satılması çok üzücü bir durum. Oldu olacak Petrolspor’u letgo’ya koyup satsınlar. Batman’ı marka kent yapacağız diyorlar. Batman’ı nasıl marka kent yapacaklar? Üretim, spor ve sanat ile marka olur. Ama maalesef hiçbir kolda Batman’ı sahiplenen kimse yok” diyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete