SİYASET

“BATMAN İÇİN DE HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

Grup Başkan Vekili Özgür Özel ile Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Burhanettin Bulut’tan oluşan CHP heyeti, Batman’a geldi. Heyet, Batman’da yaptığı açıklamalarda AK Parti İktidarını eleştirdi.

“BATMAN İÇİN DE HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”
04-11-2021 17:45
04-11-2021 17:47
BATMAN
Google News

 “AŞININ GÜVENİLİRLİĞİNE KEFİLİM”

Grup Başkan Vekili Özgür Özel ile Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Burhanettin Bulut’tan oluşan CHP heyeti, temaslarda bulunmak üzere Batman’a geldi. Havaalanında karşılanan heyet, parti il binasında basın mensupları ile toplantı yaptı. Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Batman’da aşılanma oranının düşük olduğuna dikkat çekerken “Yoğun bakımlar ve hastaneler aşısızlarla dolu. Aşı olup da hayatını kaybedenler çok az. Lütfen aşınızı yaptırın. Ben Özgür Özel olarak aşının güvenliliğine ve koruyuculuğuna kefilim” dedi.

“GÜNDEMİ BİZ BELİRLİYORUZ”

Türkiye'nin gündemini muhalefet partilerinin belirlediğini ifade eden Özel “Cumhuriyet Halk Partisi ve bütün muhalefet, Türkiye'nin gündemini belirliyor. Türkiye'de en çok konuşulan konu gençler arasında da AK Parti ve MHP oyları ile reddedildi. Emeklilikte yaşa takılanlar emekli olsun diyoruz, reddediyorlar. 3600 ek gösterge sözü verdiğin memura sözünü tut diyoruz, reddediyorlar. Biz hep birlikte Türkiye'nin önünü açacak projelerimizi getiriyoruz. Bunları konuşalım diyoruz, reddediyorlar. Örneğin, atanamayan sağlıkçı ordusu var. Gelin bunları atayalım. Atanamayan sağlıkçıları hep birlikte atayalım. Mevcut yorgun ve bitkin sağlıkçılar dinlensinler. Salgına karşı başarılı olalım diyoruz, reddediyorlar” dedi.

“BATMAN İÇİN DE HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

İstanbul’da CHP kazanırsa beka sorunu olur, Türkiye batar, Türkiye karışır söylemlerini eleştiren Özel “Biz ne diyorduk? Martın sonu bahar. Millet kime oy verdi? Cumhur İttifakı'nın korku siyasetine değil, rengârenk adeta bir gökkuşağı gibi her rengi içinde barındıran İstanbul'daki umut siyasetine oy verdi. Korku siyasetinin yerine umut siyaseti kazanacak. Her şey çok güzel olacak dedik ya her şey Türkiye için de Batman için de çok güzel olacak. Biz iktidara geldiğimizde onların gazetelerine çökmeyeceğiz. Onların gazetelerini alıp hapse atmayacağız” dedi.

FİYATLAR 1 AYDA YÜZDE 24 ARTTI

Özel, hayat pahalılığını eleştirirken “Geçen aya göre fiyatlar yüzde 2,4 artmış. Geçen seneye göre yüzde 19,99 artmış. TÜİK’ten damping yeni enflasyon rakamı 19,99. Bu kadar korku olur mu? Fiyatı en az artan ürünleri enflasyona dahil ediyorlar. Mutfak enflasyonunda yüzde 60-180 arasında fiyat artışı olmuş. İnanmıyorlarsa manava gitsinler. Devletimizin baş düşmanı olan karnabahar yüzde 124 artmış. Kömür fiyatı yüzde 89 artmış, utanmaz kömür sırf hükümetimizi zor durumda bırakmak için dış güçlerle çalışıyor. Laf dinlemez LPG yüzde 52 artmış” dedi.

“DEMİRTAŞ’A SELAM GÖNDERİYORUM”

Sezgin Tanrıkulu ise eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın 5 yıl önce tutuklandığını anımsatarak “Tam 5 yıldır bu siyasetçi arkadaşlar cezaevinde tutulmaktalar. Ben buradan hepsine selam ve sevgilerimi gönderiyorum” dedi. Konuşmaların ardından heyet, esnaf ziyareti yaptı, Batman Üniversitesi Kampüsündeki Tanıtım Günlerine katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete