GÜNDEM

BATMAN İÇİN İLK TOPLANTI YAPILDI

Gazetemiz Sonsöz’ün iki yıl süreyle manşetlere taşıdığı ve onbinlerce imza topladığı raybüs talebinde yeni gelişmeler yaşanıyor.

BATMAN İÇİN İLK TOPLANTI YAPILDI
29-11-2021 21:29
29-11-2021 22:03
BATMAN
Google News

TALEBİMİZ, BAKANA KADAR ULAŞTI

Batman-Diyarbakır hattında halen aktif olarak kullanılan tren hattının raylı sisteme dönüştürülmesi, böylece Batman-Diyarbakır yolunda araç sayısının ve kaza riskinin azaltılması, ucuz ulaşım olanağının ve konforunun arttırılması, her gün Batman-Diyarbakır arasında yolculu yapmak zorunda kalan memur, öğrenci ve hastaların yaşadığı zorlukların ortadan amacıyla 2 yıldır gündemde tuttuğum raybüs talebi, ilgili yerlere ulaştı. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na ulaşan talep, olumlu yanıt aldı. Diyarbakır’da konuyla ilgili ilk toplantı yapıldı.

4 VAGONLU RAYBÜS SİSTEMİ GELİYOR

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, partinin il binasında Diyarbakır Basınıyla bir araya geldi. Aydın, kentin ulaşım probleminin giderilmesine yönelik raybüs yapımına ilişkin çalışmaların başladığını söyledi. Diyarbakır-Batman arasında karşılıklı seferler yapacak olan her bir vagonda 200 yolcunun taşınacağı 4 vagonlu raybüs siteminin ulaşımda kolaylık sağlayacağını belirten Aydın “Raybüs seferleri için gerekli çalışmalara başlandı. Raybüs seferleri ile vatandaşlarımız, Diyarbakır ile Batman ilimiz arasında hem daha ucuza, hem de daha güvenli bir şekilde otobüs konforunda seyahat etme imkanına kavuşacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete