SİYASET

Batman için yeni kararlar alındı

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve Batman Valisi Ekrem Canalp, il ve ilçe merkezlerini selden korumak için alınacak önlemleri görüşmek üzere DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta'yı ziyaret etti.

Batman için yeni kararlar alındı
14-12-2023 16:20
14-12-2023 15:35
BATMAN
Google News

Batman’da 19 Kasım’da yaşanan sel felaketi nedeniyle yapılan görüşmelerde Kozluk, Sason ve Beşiri’de komple çalışma yürütülmesine ilişkin ilgili görüş alışverişi yapıldı. Batman’da taşkın riskini en aza indirebilmek üzere yeni yapılacak olan kuşaklama kanalı ile DSİ Sulama Kanalının da entegre edilmesi ve taşkın sularının şehir merkezinden bertaraf edilmesine ilişkin değerlendirme yapıldı.

PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ

Batman, Hasankeyf, Kozluk Bekirhan ve Balpınar Beldeleri ile arada kalan köylerin içme suyunu elektrik enerjisi harcamadan doğal cazibe ile sağlamak üzere Silvan Barajından Batman’a su getirme projesi ile Kozluk ve Beşiri ilçeleri ile İkiköprü Beldesi ve arada kalan köyler için de Garzan Barajından İçme Suyu getirme Projesinin hayata geçirilmesi konusunda yapılacak çalışmalar ele alındı. Batman Çayı Islahı 3. kısım işinin başladığı ve kalan 22 km’lik kısmın da Batman Çayı Islahı 4. kısım kapsamında yatırım programına teklif edilmesine karar verildi. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete