EĞİTİM

BATMAN İL MİLİ EĞİTİM, HEDEFE KİLİTLENDİ

Şırnak, Batman ve Bingöl'de Kütüphanesiz Okul Kalmasın projesi kapsamında meslek lisesi öğrencilerinin ürettiği malzemelerle okullar bir bir kütüphaneye kavuşuyor.

BATMAN İL MİLİ EĞİTİM, HEDEFE KİLİTLENDİ
01-12-2021 10:05
01-12-2021 10:08
BATMAN
Google News

Milli Eğitim Bakanlığınca, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yürütülen proje doğrultusunda Şırnak, Batman ve Bingöl'de İl Milli Eğitim Müdürlüklerince kütüphanesi bulunmayan okullar belirlendi. Buna göre, Şırnak'ta 242, Batman'da 189, Bingöl'de de 125 okulda kütüphane ihtiyacı tespit edildi. Milli Eğitim müdürlüklerince okulların kütüphane ihtiyacının karşılanması için 3 ilde Mesleki ve Teknik Anadolu liseleriyle protokol imzalandı. Protokol kapsamında öğrenciler okulların kütüphaneye kavuşturulması için gerekli olan malzeme üretimini hummalı şekilde sürdürüyor.

YIL SONUNA KADAR KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK

Batman Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Toprak, kentte 189 okulda kütüphane bulunmadığını tespit ettiklerini dile getirirken “Meslek liselerimiz bu kütüphanelere malzeme üretmeye başladı. Şu an itibarıyla 189 okuldan 57 okulumuza bu proje kapsamında kütüphane kurduk. Diğer okullarımızda da kütüphane kurulum çalışmaları son hız devam ediyor. Yıl sonuna kadar kütüphanesiz okul kalmayacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete