GÜNDEM

Batman’ın bağlantı yolları yeşillenecek

Batman Valiliği öncülüğünde başlatılan Batman Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi, Vali Ekrem Canalp başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

Batman’ın bağlantı yolları yeşillenecek
06-01-2024 19:16
06-01-2024 17:17
Google News

KARAYOLLARI YEŞİLLENDİRİLECEK

Batman Belediyesi, Batman İl Özel İdaresi, Orman İşleme Müdürlüğü ve Karayolları Şube Müdürlüğü tarafından daha yeşil bir Batman teması ile kentteki tüm bölünmüş yollarda yeşil kuşak ağaçlandırma çalışmalarına başlandı. Toplantıda Batman Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilecek 67 bin kara servi ve mavi servi gibi ağaçlar ile karayolları trafik mevzuatı da göz önünde bulundurularak, tekniğe uygun şekilde Kozluk Samanyolu Köyünden, Kozluk Siirt sınırına kadar, Batman Hasankeyf arası bölünmüş yol ile Batman-Beşiri arası bölünmüş yol olmak üzere toplam 126 kilometre yolun yeşillendirilmesi kararlaştırıldı.  Mevsimine göre dikilen fidanların bakımı, Batman Belediyesi ile Batman İl Özel İdaresi Ekipleri tarafından yapılacak.

YAKIT TASARRUFU ARTIYOR

Vali Canalp “Yol kenarlarının ağaçlandırılması, güneşin kavurucu sıcaklığında çıplak dağların yerine ağaçlar arasında rahat ve huzurlu seyahat imkanı sağlıyor. Ayrıca ağaçlar rüzgar perdesi görevi gördükleri için yakıt tasarrufunu da arttırıyor. Yol kenarına dikilen ağaçlar ve diğer bitkiler, yoldan çevreye yayılabilecek gürültü ve toz kirliliğini, hatta hava kirlenmesinin önlenmesi ile alakalı olarak çok önemli bir vazifeyi üstlenirler, havanın oksijen miktarını da artırırlar” dedi. (Ubeydullah Baş)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete