GÜNDEM

BATMAN’IN BEREKETLİ TOPRAKLARINDAN TÜM DÜNYA’YA

Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olma yolunda ilerliyor.

BATMAN’IN BEREKETLİ TOPRAKLARINDAN TÜM DÜNYA’YA
30-09-2020 19:59
Google News

 

Taze meyveler ve Lavi markasıyla üretilen meyve suları, Amerika, Almanya, Venezuela, Hindistan, Hong Kong, Katar, Singapur, Hollanda, Rusya, Irak, Libya ve Afrika Ülkelerine satılıyor.

LAVİ, BÜYÜK HEDEFLERLE YOLA ÇIKIYOR
Enerji ve inşaat sektöründe Dünyanın sayılı firmaları arasında olan Fernas, meyve suyu sektöründe de büyük hedeflerle yola çıktı. Fernas Gıda, taze meyveyi ve ürettiği meyve sularını dünyanın dört bir yanına satıyor. 

TAZE MEYVELER HONG KONG ve HİNDİSTAN’A KADAR ULAŞIYOR
Batmanlı İş İnsanı Merhum Necat Nasıroğlu’nun 1982 yılında kurduğu Fernas, kurulduğu günden günümüze kadar Orta Doğu, Güney Asya, Türki Cumhuriyetleri ve Türkiye’de inşaat, enerji üretimi, şehir içi doğalgaz dağıtımı, sanayi, madencilik, gıda ve turizm işleri yaparken, 2015 yılında meyve bahçeleri de kurdu. Elma, armut, erik, kayısı ve böğürtlen yetiştiren Lavi, yetiştirdiği taze meyveyi, dalından koparılmış tazeliğiyle Hindistan, Katar, Singapur, Rusya, Irak, Umman, Libya ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne pazarlıyor. Bölge çiftçisinin ürettiği meyveleri de alan Fernas, bu şekilde bölgede üretimin ve istihdamın artması için meyveciliğin yaygınlaştırılmasına hizmet ediyor. 

BATMAN MARKASI LAVİ, ALMANYA VE AMERİKA’YA ULAŞIYOR
Fernas, yetiştirdiği meyvenin bir kısmını meyve suyuna dönüştürüyor. Fernas’ın 2015 yılında Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu Lavi Meyve Suyu Fabrikasında günlük 100 ila 200 ton arasında meyve işleniyor. 60 personelin istihdam edildiği fabrikada, saatte 5 bin adet cam şişe ve pet şişe dolumu yapılıyor. Haiti dilinde “hayat” anlamına gelen Lavi Meyve Suları, Almanya ve Amerika’ya kadar ulaşıyor.

SOĞUK HAVA DEPOSUNDA SAKLANIYOR
Fernas’ın meyve bahçelerinde yetiştirilen meyveler soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor. Lavi’nin 4 bin tonluk soğuk hava deposu aynı anda hem donuk hem de taze ürün saklayabilecek şekilde tasarlandı. Tesiste günde 100 ton meyve tasnif ve paketleme yapabilen tam otomatik bir sistem kurulduğunu belirten Lavi Meyve Suyu Fabrikası Müdürü Gökhan Gökdemir, kalite ve lezzetten ödün vermeden yetiştirilen meyve ve meyve sularıyla dünya markası olmaya kararlı olduklarını belirtti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete