SİYASET

Batman’ın çöpçü balığına Antalya Vekili sahip çıktı

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Batman, Diyarbakır ve Bingöl’ü kapsayan Sarım Havzası’nda yapılacak olan hidroelektrik santrali (HES) için hazırladığı soru önergesinde Batman Bantlı Çöpçü Balığının tehlike altında olduğuna dikkat çekti.

Batman’ın çöpçü balığına Antalya Vekili sahip çıktı
17-11-2023 13:15
17-11-2023 13:28
BATMAN
Google News

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelttiği soru önergesinde Sarım Havzası’nda biyolojik çeşitliliği olumsuz etkileyecek olan HES projesini gündeme taşıdı.

“BATMAN BANTLI ÇÖPÇÜ BALIĞI TEHLİKE ALTINDA”

Sarım Havzası'nda yaklaşık 60 köy olduğuna dikkat çeken Milletvekili Kılıç “Havzası, endemik bitki türleri ve sadece bu bölgede yaşayan Batman Bantlı Çöpçü Balığı ile tanınmaktadır. Bölgede yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali (HES), biyolojik çeşitliliği olumsuz etkileyeceği gibi üretimi de durduracaktır. Doğal çeşitliliği bozmadan elektrik üretmek mümkün iken alternatif yöntemlerin neden uygulanmadığı merak edilmektedir. Sarım Havzası'nın doğal su kaynaklarının, HES kapsamında 49 yıl süreyle bir şirkete devredildiği iddiaları doğru mu? Sarım Havzası'nda yapılması planlanan HES'in iptali ile ilgili bir çalışmanız olacak mı? ÇED raporu hazırlanırken köylülerin görüşleri neden alınmamıştır? Sarım Havzası'nın doğal su kaynakları ve biyolojik zenginliğinin korunması amacıyla Doğal Sit Alanı ilan edilmesine ilişkin bir çalışmanız olacak mı?” ifadelerine yer verdi. (Ubeydullah Baş)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete