HALKIN SESİ

BATMAN’IN EN ESKİ ÇARŞISI ULUCAMİ ÇARŞISI

BATMAN’IN EN ESKİ ÇARŞISI ULUCAMİ ÇARŞISI

BATMAN’IN EN ESKİ ÇARŞISI ULUCAMİ ÇARŞISI
21-11-2014 17:21
Google News

Esnaf haberlerimizde Ulucami Çarşısı var bu hafta.

Batman’ın ilk alışveriş yerlerinden biridir burası.

Onlarca esnafın ekmek kapısı olarak görülen Ulucami Çarşısı, zamanla cazibesini yitirdi. Yıllardır ekmeğini buradan kazanan esnaf, son zamanlarda kepenk kapatmanın eşiğine geldi. Yetkililerin ilgisizliğinden yakınan esnaf, sayısı hızla artan avm’ler yüzünden zor günler geçirmeye başladı. Ulucami Çarşı’sının restore edilip tekrar hizmete konulmasını isteyen esnaf, Batman halkına da “esnafına sahip çık” mesajını vermeyi ihmal etmedi.

AVM’LER BİZİ BİTİRDİ

Ulucami Çarşısında 15 yıldır bay-bayan-çocuk ayakkabısı satan Burhan Kaplan, Batman’da sayısı hızla artan büyük avm’ler yüzünden zor günler geçirdiklerini söyledi. Piyasanın durgunluğundan yakınan Kaplan “AVM’ler bizi bitirdi. Büyük alışveriş mağazalarının açılması bizim için çok kötü oldu. İşlerimizi durgunlaştırdı. İnsanlar artık AVM’lere akın ediyor. Buraya çok az insan geliyor” dedi.

ESKİDEN BATMAN’IN TEK ÇARŞISI BURASIYDI

Çarşıda çeyizlik eşyalar satan Kenan Seçses de 25 yıldır Batman halkına hizmet ediyor. Kış mevsimiyle birlikte piyasanın durgunlaştığını belirten Seçses “Piyasa eskiden daha canlıydı. Eskiden burası çok hareketliydi. Satışlarımız daha çoktu. Çünkü burası Batman’ın tek çarşısıydı. Şimdiyse her yer çarşı olmuş. O yüzden işlerimiz durgunlaştı. Burası yeniden restore edilsin ve tekrar halkın hizmetine açılsın. Belki eski ilgiyi yeniden çekebilir” diyerek Ulucami Çarşısının yeniden restore edilmesini istiyor.

SORUNLARIMIZ ÇOK

Erkek giyim mağazasıyla vatandaşlara hizmet veren Bayram Erol, Ulucami Çarşı esnafının sorunlarla boğuştuğunu dile getirdi. Yetkililerin, esnafa gerekli ilgiyi göstermediğinden yakınan Erol “Ulu Cami Çarşısı’nda yıllardır erkek giyim mağazamızla hizmet vermekteyim. Yıllar önce burası Batman’ın en cazip alışveriş yerlerinden biriydi. Şu anda da çok uygun fiyatlar olmasına rağmen işlerimiz çok durgun. Yayılan pis koku, park sorunu, gittikçe sayısı artan avm’ler… Sorunlarla boğuşuyoruz ama sesimizi duyan yok” diyerek sitemlerini dile getirdi.

KOKUDAN ÇALIŞAMIYORUZ

25 yıldır Ulucami Çarşısı’nda ayakkabı satan Nesim Demir de “25 yıllık esnafım. Elma Sokağı’ndan gelen koku bizi çok rahatsız ediyor. İşkembe, peynir kokuları birbirine karışmış. Müşteri bu kokudan rahatsız oluyor. Dolayısıyla buraya gelmek istemiyor. Bir an önce bu kokuya bir çözüm bulunmalı. Bence Elma Sokağı başka bir yere taşınmalı. ne yapıp edilsin, bu kokuya çözüm bulunsun” diyerek yetkililere seslendi.

PARK SORUNUMUZ VAR

Çarşıda ayakkabıcılık yapan başka bir esnaf da Mahsum Erol. 20 senedir bu sektörde olduğunu söyleyen Erol “müşteri hem Elma Sokağı’ndaki kokudan rahatsız olup buraya gelmiyor hem de park sorunundan dolayı gelemiyor. Müşteri haklı, araç park edecek yer yok. Piyasa zaten çok kötü. Bu iki sorun da üzerine eklenince işlerimiz iyice durgunlaştı. Buradaki esnafın sesini duysunlar artık” şeklinde konuştu.

BATMAN HALKI, ESNAFINA SAHİP ÇIKSIN

Kış mevsiminde piyasanın durgunlaştığını söyleyen esnaf Bayram Arsak da 5 yıldır Ulucami Çarşısı’nda erkek giyim mağazasıyla ekmeğini kazanmaya çalışıyor. Yeteri kadar iş yapamadıklarını söyleyen Arsak “her kış olduğu gibi bu kış da piyasa durgunlaşacağa benziyor. Şimdiden işlerimiz durgunlaştı. Yoğunluk azaldı. Fakat biz, çalışmaya devam edeceğiz. tek isteğimiz, Batman halkı kendi esnafına sahip çıksın” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete