HALKIN SESİ

Batman’ın en eski mahallesi : Yeni mahalle

Batman’ın en eski mahallesi : Yeni mahalle

Batman’ın en eski mahallesi : Yeni mahalle
09-01-2015 20:39
Google News

KENDİMİZ İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Her hafta bir mahalle muhtarıyla gerçekleştirdiğimiz “Mahalle’nin Muhtarları” köşemiz için Yeni Mahalle’yi ziyaret ettik.

Batman’ın en eski ve köklü mahallelerinden biridir Yeni Mahalle.

Yıllar önce Batman’ın en güzide mahallelerinden biri olan Yeni Mahalle, şu anda sorunlarla anılıyor. Mahalle Muhtarı Ali Fırat, röportajımız sırasında Dedaş’a, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine, emniyet Müdürlüğü’ne sesleniyor ve mahallede yaşanan elektrik kesintilerinin ve hızla artan uyuşturucu madde bağımlılığının önüne geçilmesini istiyor. Muhtar Ali Fırat’ın sesine kulak verilmesini temenni ediyorum, gelecek hafta başka bir muhtarımızla yine bu köşede olacağım…

2000’İ AŞKIN HANE VAR

Yeni Mahalle’de 3 dönemdir muhtarlık yapan Ali Fırat, mahallede 2000’i aşkın hane bulunduğunu söyledi. 4800 nüfuslu mahallenin, hizmet beklediğini söyleyen Fırat, mahallede taziye evi bulunmadığını belirterek “mahallemizde taziye evi yok. Taziyelerimizi, mevlitlerimizi nerede yapacağımızı bilmiyoruz. Belediye yetkililerine sesleniyoruz, bu mahalleye en kısa zamanda bir taziye evi yapılmalı” diyor.

DEDAŞ’TAN ŞİKÂYETÇİYİZ

Mahallede elektrik kesintilerinin bitmek bilmediğini söyleyen Fırat “Dedaş’tan beklentimiz, mahallemizde sokak lambaları bozuk. Akşam saatlerinde karanlığa mahkûm oluyoruz. Dışarı çıkmaya korkuyoruz. Çocuklarımız okuldan çıkıp eve gelene kadar korku içindeler. Sokak lambalarının bir an önce onarılmasını istiyoruz. Özel sektör olduktan sonra işlerini ticari amaçla yapıyorlar. Tehlike anında Dedaş’a ulaşamıyoruz. Bir de Dedaş yetkilileri, bu mahalledeki evlerin elektrik sayaçlarını evin dışına taşıdı. Ve bu sayaçla kilitli değil. Tam bir tehlike sinyalidir. Dedaş yetkililerinin, elektrik sayaçlarını bir kutuya monte ederek güvenli hale getirmelerini istiyoruz.

OKUL ÖNÜNDE GÜVENLİK İSTİYORUZ

Mahalle Muhtarı Ali Fırat, okullarda güvenlik zafiyeti yaşandığına dikkat çekiyor. Madde bağımlılığının da giderek arttığına dikkat çeken Fırat “okul giriş çıkış saatlerinde polis ya da güvenlik görevlilerinin bulunması konusunda yetkilere sesleniyoruz. Sokaklarımız karanlık olduğu için çocuklarımız korkuyoruz. Onları kendimiz okuldan almak zorunda kalıyoruz. Okulların güvenli hale getirilmesini istiyoruz. Bu konuda hem Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine, hem Vali Bey’e, hem Emniyet Müdürlüğü’ne sesleniyoruz. Çocuklarımız tehlikede” ifadelerini kullandı.

KENDİMİZ İÇİN DEĞİL HALK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Mahalle’de 60’a yakın dar gelirli aile bulunduğuna dikkat çeken Fırat “Mahallemizde 60’a yakın dar gelirli aile bulunmaktadır. Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz ama fazla destek olamıyoruz. Dar gelirli aileler için Valilik, Belediye ve Sosyal Yardımlaşma Kurumu ile duyarlı STK’lardan destek bekliyoruz. Biz kendimiz için değil halk için çalışıyoruz” diyor.

GENÇLERİMİZİ TOPLUMA KAZANDIRALIM

Kentte önü kesilemeyen uyuşturucu madde bağımlılığına değinen Fırat “Bu konu hakkında Belediye ve Valilikten bir sosyal toplum projesi bekliyoruz. Uyuşturucu kullanan gençlerimiz var, bunları topluma kazandırmak için herkes elini taşın altına koymalıdır. Gençlerimizin ellerinden tutsunlar, gerekli çalışmalar yapılarak bu gençleri topluma kazandırabiliriz” şeklinde konuşuyor.

SOKAK HAYVANLARINA BAKIM EVİ İSTİYORUZ

Sokak hayvanları için mahalleye bakım evi yapılmasını isteyen Fırat “kışın soğuğunda bu hayvanlar yaşam mücadelesi veriyor. Kimisi soğuktan ya da açlıktan ölüyor. Bu hayvanlar için mahallemizde ya da kentin uygun bir yerinde bakım evi yapılmalı. Başıboş köpekler ise okul önünde çocuklara zarar veriyor. Sokak köpekleri için de çare bulunmasını istiyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete