EĞİTİM

Batman’ın Erasmus rakamları paylaşıldı

Erasmus+ Akreditasyonu Yaygınlaştırma ve Katılımcılarla Buluşma Programı 2021- 2027 Erasmus+ Akreditasyonu Yaygınlaştırma ve Katılımcılarla Buluşma Programı, Vali Ekrem Canalp ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın katılımı ile gerçekleşti.

Batman’ın Erasmus rakamları paylaşıldı
21-01-2023 01:42
20-01-2023 14:43
BATMAN
Google News

MÜDÜR KURTARAN RAKAMLARI PAYLAŞTI

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen programda konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Kurtaran “Erasmus+ Programı kapsamında Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Akreditasyon Belgesi almak için yaptığımız proje başvuruları neticesinde Okul Eğitimi, Yetişkin Eğitimi ve Mesleki Eğitim alanlarında hak kazandığımız akredite programı ile kurumumuz bünyesinde bulunan yaklaşık 170 okulumuzla Avrupa hareketliliğini gerçekleştirebileceğiz. Bu yedi yıllık süreçte öğrenci ve öğretmelerimizin yabancı dil gelişimi, mesleki gelişim, özel eğitim, okullaşma, dijital beceriler, iletişim becerileri, hibrit eğitim metotları ev kapsayıcılık gibi kazanımları edinmelerini sağlamış olacağız.

Erasmus+ Akreditasyon Programı kapsamında 2021-2022 döneminde Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında 12 lise, 6 ortaokul, 5 ilkokul ve 1 anaokulu olmak üzere toplam 24 kurumumuz konsorsiyum üyesi olarak kabul edilmiştir. İş başı gözlem faaliyeti kapsamında 32 öğretmen, kurs faaliyeti kapsamında 10 öğretmen ve öğrenci grup hareketliliği faaliyeti kapsamında 36 öğrenci ile 12 öğretmenimiz bu hareketliliklerde yer almıştır. Yine Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu kapsamında ise 4 Halk Eğitimi Merkezimiz konsorsiyum üyeliğine dahil edilerek 28 personel iş başı gözlem faaliyetine 8 personel ise kurs faaliyetine katılmıştır. 2022-2023 döneminde ise Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında 6 lise, 11 ortaokul, 9 ilkokul, 1 anaokulumuz konsorsiyum üyeliğine dahil edilmiştir. İş başı gözlem faaliyetine 50 öğretmen, öğrenci grup hareketliliğine ise 30 öğrenci ile 6 öğretmen proje kapsamındaki hareketliliklere dâhil edilmesi planlanmaktadır. Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu kapsamında 3 Halk Eğitimi Merkezimizdeki 40 personelin iş başı gözlem faaliyetine katılması planlanmaktadır. Mesleki Eğitim akreditasyonu kapsamında ise uzun dönemli öğrencilerin staj hareketliliğine 3 öğrencinin, mesleki öğrencilerin kısa dönemli staj hareketliliğine 37 öğrenci ve iş başı izleme faaliyetine 6 öğretmenin hareketliliklere dâhil edilmesi planlanmaktadır” dedi.

Programda Proje Koordinatörü Erkan Alkan, Erasmus+ konulu sunum yaptı. Batman Fen Lisesi Öğrencisi Arda Robert Rençber'in, TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Gizem Özcan'ın ve Batman Bilim Sanat Merkezi Öğretmeni Hasan Başaran'ın konuşmaları ile devam eden program Proje Koordinatörü Sinan Önel ve Ayşe Gül Savaşkan’ın hazırladığı  video sunumu ile sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete